Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Neurochirurgul Vlad Ciurea: Creierul nu iubește grăsimea, tutunul și alcoolul, dar îi place…

Știai că creierul se îmbolnăvește atunci când te izolezi cu nasul în tabletă, pe Facebook sau pe telefon? Ei bine, el nu mai lucreaza, cum ar trebui să lucreze.Trebuie să avem mare grijă de creierul nostru, deoarece el suferă daca noi îl supunem la tot felul de efoturi, fără să-i dăm nimic în schimb.

Hidratarea este cheia pentru sănătatea creierului.
Nu înțelegeți greșit, ambele sunt la fel de importante. Cu toate acestea, dacă nu mai mâncați, va trece după o vreme senzația de foame. Unii oameni fac chiar cure de 30 de zile fără mâncare. Dacă vă opriți din a bea apă, veți mai avea doar câteva zile prețioase.Când veți fi deshidratat, veți observa simptome mai severe decât atunci când simțiți că vă e foame.

Profesor doctor Alexandru Vlad Ciurea a lucrat timp de 50 de ani în spitalul Bagdasar-Arsenie din București și a fost timp de 10 ani și directorul spitalului.El a realizat aproximativ 23.000 de operații pe creier.

Ne imbolnavim pentru că nu vorbim, pentru că ne izolam.
Oamenii sunt ființe sociale. Creierul nostru este în principal construit pentru a socializa. Când creierul dvs. nu face în mod fundamental ceea ce ar trebui să facă, vă puneți mintea sub un stres extraordinar de nenatural și se pot întâmpla lucruri rele.
Dacă ne izolăm în tabletă, telefon sau mai știu eu ce gadget-uri, creierul se îmbolnăvește. Primii pași pentru a păstra creierul sănătos sunt foarte simpli. Ne trezim în fiecare dimineața și bem un pahar cu apă, apoi este indicat să facem câteva exerciții de înviorare sau chiar de respirație, daca nu ne permite timpul.
Cât despre spusele domnului doctor, creierul nu iubește grăsimea, tutunul și alcoolul, este adevărat. Tigările au un efect negativ asupra creierului, cât și a inimii. Creierul nu suportă grăsimea și slănina, iar carnea care o consumăm trebuie să fie slabă. Mesele noastre trebuie să fie cât mai echilibrate din acest punct de vedere. Mesele nu trebuie doar să umple stomacul.

Cel mai bun prieten al creierului este zămbetul.
Zâmbetul induce mai multă plăcere în creierul nostru chiar și decât ciocolata. Știu că nu crezi asta. Dar, cercetătorii britanici au descoperit că un zâmbet poate genera același nivel de stimulare a creierului ca ciocolată sau chiar un nivel mai ridicat.

loading...

Add comment