Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

O lingură de miere înainte de culcare regenerează ficatul,protejează creierul și ajută la scăderea în greutate

Exista o zicală veche chinezească care care cere „să mănânci miere în fiecare seară”. Vindecătorii populari europeni au recomandat să beți o ceașcă de lapte cald cu o linguriță de miere înainte de culcare încă din Evul Mediu.Vindecătorii tradiționali mexicani au prescris mult timp o linguriță de miere cu mușețel. Și totuși …în zilele noastre auzi constant avertismentul de a nu mai mânca după ora 19:00.Se pare totuși că mierea organică crudă este un adevărat aliment miracol de mâncat direct înainte de a merge la culcare. S-ar putea să vă fie teamă că conținutul de zahăr va provoca creșterea în greutate, dar realitatea șocantă este că face contrariul: vă ajută corpul să ardă grăsimi și permite ficatului să proceseze eficient toxine.

Ficatul nostru este ceea ce funcționează din greu pentru a ne repara corpurile în timp ce ne odihnim, astfel încât cel pe care îl experimentați se rezumă la faptul dacă ficatul dvs. are sau nu suficient combustibil pentru a face repararea în primul rând. Acest combustibil se numește glicogen.Ficatul adult mediu poate stoca doar aproximativ 75 de grame de glicogen la un moment dat, iar corpul dumneavoastră îl consumă rapid cu o rată de 10 grame de glicogen pe oră. Cu toate acestea, acest lucru înseamnă, de asemenea, că dacă ați mâncat ultima masă la ora 18:00, nivelul glicogenului hepatic va fi aproape de epuizat până când capul dvs. va lovi perna spre exemplu la ora 23:00. Dacă te duci la culcare cu un ficat flămând (epuizat), creierul crede că este înfometat și este forțat să activeze hormonii de stres suprarenal care degradează masa musculară pentru a crea glucoză nouă.Vedeți, deși creierul nostru reprezintă doar 2% din întreaga noastră masă corporală, este cel mai solicitat organ de energie, arzând de până la 20 de ori combustibilul oricărei alte celule din corp.

În cartea „Revoluția mierii: restabilirea sănătății generațiilor viitoare”, dr. Ron Fesseden, MD, explică faptul că mierea crudă conține „un raport ideal între fructoză și glucoză” pentru a susține ficatul, care, așa cum am explicat, lucrează atât de mult în timpul ciclul nostru de somn.Dacă re-aprovizionăm selectiv ficatul cu miere înainte de culcare, activăm hormonii de recuperare, cum ar fi melatonina, care sunt exclusiv pentru arderea grăsimilor.Melatonina este extrem de anticanceroasă și este absolut necesară pentru celulele sănătoase.

Deci o lingură de miere în fiecare seara, înainte de culcare este foarte utilă pentru sănătatea noastră.

loading...

Add comment