Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

5 alimente de care nu aveai habar că te îngrașă. Ce greșeală fac românii foarte des.

Dacă ții la silueta ta, atunci trebuie să știi ce alimente sunt adevărate bombe calorice și care nu. Contrar credințelor de până acum, alimentele pe care ți le vom prezenta intră în categoria celor care te îngrașă. Din această listă fac parte: chipsurile vegetale, fructele uscate și oleaginoase, nuca de cocos, ceaiul îmbuteliat și smoothie-ul de fructe. Acestea trebuie consumate deci cu moderație.

5 alimente de care nu aveai habar că te îngrașă:

Chipsurile vegetale.
Se pare că chipsurile de legume nu sunt mai slabe în calorii decât celebre chipsuri de cartofi. 100 de grame de astfel de chipsuri au în jur de 450 de kcal, iar cele din cartofi au 520 de kcal. Așadar, diferența nu este deloc una foarte mare între aceste două categorii de chipsuri. Până la urmă, metoda de preparare este una foarte similară.

Fructele uscate și oleaginoase.
Într-adevăr, ele sunt foarte bune pentru organism datorită nutrienților, însă sunt dulci și chiar bogate în calorii. Acestea au între 200 și 400 kcal per 100 de grame, în medie. Ar fi mai bune însă migdalele și fisticul, pentru a le înlocui. Semințele oleaginoase sunt foarte grase, deci nu este recomandat abuzul de ele.

Nuca de cocos.
În stare proaspătă, nuca de cocos este foarte bogată în lipide, având în jur de 35 kcal per 100 de grame. Nuca de cocos trebuie și ea consumată cu moderație. Nuca de cocos conține grăsimi, proteine, minerale și vitamine din complexul B. De menționat este 100 grame de nucă de cocos proaspătă oferă organismului: 354 de calorii, 3 grame de proteine, 15 grame de carbohidrați, 9 grame de fibre, 33 de grame de grăsime, 75% din doza zilnică recomandată de mangan, 22% din doza recomandată de cupru, 14% din doza recomandată de seleniu, 8% din doza recomandată de magneziu, 11% din doza recomandată de fosfor, 13% din doza recomandată de fier și 10% din doza recomandată de potasiu.

Ceaiul îmbuteliat.
Ceaiul este sănătos, dar dacă se adaugă în el conservanți, aditivi și carbohidrați, situația nu mai este aceeași. Într-un astfel de ceai, există în jur de 30 kcal și 79 zahăr la 100 ml. Situația devine deci similară ca în cazul sucului. Poți încerca varianta de ceai clasic, pe care îl prepari acasă, fără a pune zahăr.

Smoothie-ul de fructe.
Smoothie-ul este o băutură foarte dulce datorită conținutului ridicat de fructe, iar amestecarea alimentelor ca să faci un piure sau suc de fructe o să descompună și fibrele alimentare pe care le conțin. Astfel, nivelul zahărului va fi foarte mare. Este mai indicat deci să consumi fructul în stare pură.
Sursa: playtech.ro

loading...

Add comment