Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Dacă albina va dispărea vreodată de pe pământ, omul mai are de trăit patru ani

Probabil că ați mai auzit acest citat, care îi aparține geniului Albert Einstein laureat al premiului Nobel.El se referă la tulburarea de colaps de colonii (CCD), o boală misterioasă care se răspândește prin stupii de albine din SUA și Europa.

Dr Pocock, un expert pe albine ne spune că CCD afectează albinele, dar ele sunt doar una dintre cele peste 240 de specii de albine. Și albinele sălbatice nu sunt lovite de CCD.În plus, albinele nu sunt singurele polenizatoare.

Albinele joacă un rol important în culturile înflorite în masă, cele cum ar fi afinele care înfloresc exact în același timp în fiecare an. Dacă creșteți astfel de plante ca o monocultură, nu va fi suficientă hrană pentru a susține polenizatorii sălbatici pe tot parcursul anului. Singura opțiune este aceea de a face stupi de albine în camioane, deplasându-le spre nord cu sezonul.Pesticidele, în special DDT, s-au dovedit a cauza direct daune ecologice în trecut. Dar nu toate problemele au o singură cauză. Este posibil ca neonicotinoidele să fie un factor printre mulți implicați în CCD.

Veninul de albine, mierea și propolisul.
Apiterapia poate include utilizarea tuturor produselor create natural de albine.

Veninul de albine.
Albinele muncitoare produc venin. Acesta poate fi livrat direct de la o intepatura de albine. Terapia cu venin de albine a fost folosită încă din Grecia antică pentru a ajuta la ameliorarea durerii datorată artritei reumatoide. Acest lucru se datorează efectelor sale antiinflamatorii și de ameliorare a durerii.Un studiu a constatat chiar că poate reduce necesitatea utilizării medicamentelor tradiționale și că reduce simultan riscul de recidivă.

Mierea
Albinele produc această substanță dulce care este o minune pentru organismul nostru. Mierea a fost folosită de mult timp pentru tratarea rănilor – incluzând atât tăieturi deschise, cât și arsuri – datorită proprietăților sale antibacteriene, antiinflamatoare și de ameliorare a durerii. Studiile de astăzi susțin acest lucru.Mierea poate calma o durere în gât cauzată de alergii și poate acționa ca un supresor natural al tusei.

Propolisul
Aceasta este o combinație de ceară de albine, rășini de copaci, miere și enzime făcute de albine pentru a proteja stupul de amenințări externe, cum ar fi bacteriile sau virușii. Acesta conține, ca rezultat, proprietăți puternice antivirale, antifungice, antiinflamatoare și antibacteriene.Propolisul poate avea o serie de beneficii pentru sănătate.Cercetările privind spălările de gură care conțin propolis au arătat că pot fi capabile să protejeze în mod natural împotriva bolilor orale.
Propolisul poate chiar ajuta la vindecarea și prevenirea cancerului.

loading...

Add comment