Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Leacuri cu ceapă – pentru afecţiuni respiratorii, calculi biliari, diabet şi viermi intestinali.

Ceapa contine un nivel ridicat de vitamina C, potasiu, fosfor, sodiu, fier, sulfur, iod, magneziu si calciu. Este de asemenea, o foarte buna sursa de antioxidanti.Este o leguma gustoasa si apreciata atat in bucatarie, fiind folosita intr-o varietate foarte mare de preparate cat si in salate.Pe langa benficiile culinare ale cepei, aceasta are nenumarate alte intrebuintari pe care nu le stiai si in care iti poate fi de folos.

Ceapa are calităţi medicinale uluitoare, putând inlocui o pungă de medicamente. Principalii constituenţi sunt vitaminele C, E, B6, potasiul, fosforul si calciul, sodiul, fierul, sulful, iodul, siliciul etc. În plus, este slabă caloric (100 g = 38 kcal) si ajută la arderea grăsimilor. Cei care o mănâncă sunt mai puţin expusi bolilor cardiace, răcelilor sau reumatismului.

Leacuri cu ceapă.
Nelipsită din preparatele tradiţionale, ceapa este si un remediu naturist nestiut de mulţi.

• diaree – se face un decoct din foi de ceapa uscată, din care se bea câte o jumătăte de litru pe zi.
• reumatism si gută – se beau câte două căni de decoct de ceapă pe zi. Se iau două cepe intregi, cu tot cu coajă, de mărime medie, se spală si se pun la fiert intr-o cană si jumătate de apă, timp de un sfert de oră. Se bea decoctul cald, indulcit sau nu, pe stomacul gol.
• insomnie – se mănâncă seara, inainte de culcare, ceapă crudă.
• gripă – se face un macerat din ceapă, din care se bea câte un pahar la prânz si unul seara.
• astenie si surmenaj intelectual, litiază biliară – se consumă crudă.
• diabet – se iau 10-15 picături de tinctură de ceapă pe zi.
• degerături, arsuri si negi – se pun comprese cu suc de ceapă pe zona afectată. Tot pentru degerături, dar si panariţiu si furunculoză se foloseste ceapă coaptă – se pune ceapa in cuptor, se lasă până se inmoaie si se aplică apoi pe locul afectat.
• o criză de nervi poate fi oprită dacă se inspiră puternic de câteva ori o ceapă tăiată in două.
• tuse – sirop – se curăţă o ceapă si se taie solzisori. Se adaugă o cană de apă si două linguriţe de zahăr, apoi se pune la fiert. După ce dă in clocot, se trece prin sită si se păstrează in borcane.
• inţepături de insecte – suc – se dă o ceapă pe răzătoarea mică, iar sucul obţinut se foloseste pentru masarea zonelor afectate.

loading...

Add comment