Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

10 lucruri care se întâmplă cu corpul tău dacă mergi pe jos în fiecare zi

Știai că mersul pe jos este cel mai bun medicament al omului? Ei bine, cam așa e. Mersul pe jos combinat cu un somn bun și o dietă sănătoasă vă poate ajuta să evitați medicul în totalitate. 15-30 de minute de mers pe jos în fiecare zi poate îmbunătăți drastic nu numai aspectul general al unei persoane, ci și sănătatea.Noi am făcut o listă cu zece beneficii pe care le are mersul pe jos, pentru corpul nostru.

1. Schimbări pozitive ale creierului.
Potrivit studiilor, exercițiile cu impact redus, cum ar fi mersul pe jos, ajută la prevenirea demenței, reducerea riscului de boală Alzheimer și îmbunătățirea stării generale a sănătății mintale.Să nu mai vorbim de reducerea stresului mental și de menținerea unui nivel mai ridicat de endorfine.

2. Vedere îmbunătățită.
Chiar dacă ochii ar putea părea că nu au legătură cu picioarele, de fapt mersul pe jos este bun și pentru sănătatea lor.cesta poate chiar ajuta la lupta împotriva glaucomului prin ameliorarea presiunii oculare.

3. Prevenirea bolilor cardiace.
Mersul pe jos este nu mai puțin eficace decât alergarea atunci când vine vorba de prevenirea bolilor legate de inima sau accident vascular cerebral.mersul pe jos este nu mai puțin eficace decât alergarea atunci când vine vorba de prevenirea bolilor legate de inima sau accident vascular cerebral.

4. Menține sănătatea plămânilor.
Plimbarea este un exercițiu care crește fluxul de oxigen în sânge și vă ajută să vă mențineți sănătoți plămânii, precum și să eliminați toxinele și deșeurile.

5. Efecte benefice asupra pancreasului.
Ar putea fi greu de crezut, dar mersul pe jos se dovedește a fi un instrument mult mai eficient în prevenirea diabetului decât alergarea. Această cercetare arată că un grup de „plimbători” a demonstrat o îmbunătățire a toleranței la glucoză de aproape 6 ori mai mare decât cea a unui grup de „alergători”, pe o perioadă de încercare de 6 luni.

6. Îmbunătățirea digestiei.
30 de minute de mers pe jos în fiecare zi nu numai că ar putea să reducă riscul de cancer de colon în viitor, ci să amelioreze digestia și constipația ajutând la regualizarea mișcărilor intestinale.

7. Mușchi mai tonifiați.
Tonicul muscular și scăderea în greutate pot fi, de asemenea, realizate prin mersul pe jos.În plus, are un impact redus și nu există timp de recuperare, ceea ce înseamnă că nu sunt mușchii răniți și nu lipsesc de la antrenamentele de mâine din cauza unei dureri prea mare a doua zi.

8. Mobilitatea oaselor și a articulațiilor.
Mersul pe jos poate oferi mai multă mobilitate a articulațiilor, poate preveni pierderea masei osoase și chiar poate reduce riscul de fracturi.

9. Previn durerile de spate.
Plimbarea poate deveni un adevărat salvator de viață pentru cei care suferă de dureri de spate în timpul unor exerciții cu impact sporit. Plimbarea contribuie la o mai bună circulație a sângelui în cadrul structurilor vertebrale și îmbunătățește postura și flexibilitatea, care este vitală pentru o coloană vertebrală sănătoasă.

10. O minte mai calmă.
O plimbare plină de bucurie cu un prieten sau cu un iubit va multiplica efectul fericirii și vă va îmbunătăți starea de spirit.

loading...

Add comment