Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
varza

Varza – doctorul din casa ta. Câteva tratamente cu varză pe care trebuie să le știe oricine.

Varza este un ingredient versatil și sănătos, cu multiple beneficii pentru sănătate. În medicina tradițională, varza a fost folosită în diverse tratamente pentru a ameliora diferite afecțiuni. Înainte de a încerca orice tratament, este important să consulți un medic sau specialist în domeniul sănătății pentru a primi un diagnostic corect și recomandări adecvate. Mai jos sunt câteva tratamente babesti cu varză care pot fi utile în anumite situații:

Compresă cu frunze de varză: Frunzele de varză pot fi utilizate pentru a trata durerile și inflamațiile. Pune frunze de varză proaspătă în apă caldă timp de câteva minute pentru a le înmuia, apoi aplică-le pe zona afectată. Poți acoperi compresa cu un bandaj și o poți lăsa să acționeze timp de câteva ore sau peste noapte. Aceasta poate ajuta la ameliorarea durerilor articulare, a entorselor sau a inflamațiilor.

Suc de varză pentru ulcer gastric: În medicina tradițională, sucul de varză proaspătă a fost folosit pentru a ajuta la tratarea ulcerului gastric. Poți extrage sucul de varză prin stoarcerea frunzelor și să îl consumi în fiecare dimineață pe stomacul gol.

Cataplasme cu varză pentru mastită: Mastita este o infecție a sânilor care poate apărea în timpul alăptării. În această situație, compresele cu frunze de varză pot fi utile pentru a reduce inflamația și durerea. Îndepărtează nervurile din frunzele de varză și aplică-le pe sân, acoperind cu un bandaj. Schimbă compresa la fiecare câteva ore.

Suc de varză pentru tuse: Sucul de varză proaspăt poate fi utilizat pentru a ameliora tusea. Stoarce sucul din varză și consumă-l de câteva ori pe zi. Acesta poate ajuta la calmarea gâtului și la reducerea tusei.

Comprese cu varză pentru umflături și vânătăi: Varza poate fi folosită pentru a trata umflăturile și vânătăile. Aplică frunze de varză proaspătă pe zona afectată și fixeaz-o cu un bandaj. Acest lucru poate ajuta la reducerea inflamației și a disconfortului.

Este important să menționăm că tratamentele tradiționale cu varză pot fi folosite ca adjuvant în diverse afecțiuni, dar nu trebuie să înlocuiască tratamentul prescris de un medic. Dacă ai o afecțiune severă sau persistă simptomele, este recomandat să consulți întotdeauna un specialist în domeniul sănătății.

loading...

Add comment