Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Băutura cu Țelină şi Lămâie – Topeşte grăsimea din jurul taliei şi scade riscul de îmbolnăvire

Ţelina şi lămâia ajută la detoxifiere, previn depunerea de grăsimi pe artere şi implicit, apariţia bolilor de inimă. De asemenea, ele sunt un duo perfect atunci când vine vorba de stimularea digestiei şi arderea depozitelor de grăsimi.

Grăsimea din jurul taliei, risc de îmbolnăvire

Grăsimea din jurul taliei a fost asociată de către cercetători cu depunerea grăsimii pe organele interne, declanşarea diabetului zaharat şi înregistrarea unui nivel ridicat de colesterol, asociat cu o serie de afecţiuni precum hipertensiune şi infarct miocardic.

De aceea, este important să scăpăm de stratul de grăsime din jurul taliei nu doar pentru a ne îmbunătăţi forma fizică, dar şi pentru a ne minimaliza riscurile de îmbolnăvire.

Băutura naturală preparată cu ţelină şi lămâie este un foarte bun adjuvant în curele de slăbire, deoarece:

stimulează digestia;
ajută la eliminarea excesului de lichid din întregul organism;
grăbeşte arderea grăsimilor;
reduce celulita;
ajută la scăderea în greutate.
Băutură din ţelină şi lămâie pentru slăbit

Ingrediente necesare:

 • 400 g rădăcină de țelină
 • 1 kilogram de lămâi

Instrucțiuni:

 1. Spală și curăță bine rădăcina de țelină. Poți folosi un cuțit sau un cojitor pentru a îndepărta coaja. Tăie rădăcina în bucăți mai mici pentru a o procesa mai ușor.
 2. Stoarce sucul de la lămâi. Poți folosi un storcător de citrice sau poți stoarce manual lămâile.
 3. Pune bucățile de rădăcină de țelină într-un blender sau robot de bucătărie și adaugă sucul de lămâie.
 4. Mixează ingredientele până obții un amestec omogen și o consistență lichidă.
 5. Strecoară băutura pentru a elimina eventualele bucăți de țelină sau impurități.
 6. Toarnă băutura într-un recipient și păstreaz-o în frigider.

Beneficii ale băuturii din rădăcină de țelină și lămâi:

 • Detoxifiere: Această băutură poate ajuta la detoxifierea organismului datorită conținutului de vitamina C din lămâi și a substanțelor active din țelină care stimulează funcția ficatului și a rinichilor.
 • Imunitate crescută: Vitamina C din lămâi ajută la întărirea sistemului imunitar și poate oferi protecție împotriva infecțiilor.
 • Reducerea inflamațiilor: Consumul regulat de țelină poate contribui la scăderea nivelului de inflamații în organism, ajutând în afecțiuni precum artrita.
 • Hidratare: Datorită conținutului ridicat de apă din lămâi, această băutură poate contribui la menținerea unei hidratări corespunzătoare.
 • Sănătatea digestivă: Țelina conține fibre, ceea ce poate fi benefic pentru sănătatea tractului digestiv.
 • Controlul tensiunii arteriale: Potrivit unor studii, anumite substanțe din țelină ar putea ajuta la menținerea tensiunii arteriale în limite normale.

Este important să consumi această băutură cu măsură, deoarece excesul de aciditate din lămâi poate afecta smalțul dentar. De asemenea, dacă ai probleme de sănătate sau ești alergic la vreunul dintre ingredientele folosite, este indicat să consulți un medic înainte de a încerca orice remediu sau supliment.

loading...

Add comment