Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Ciocolata îngrașă sau nu?

Probabil că ați auzit de foarte multe ori că ciocolata îngrașă. Ei bine, nu e chiar așa. Trebuie să învățați să alegeți ciocolata care nu îngrașă și care are numai efecte beneficii asupra organismului dvs. Fie că sunt dovleci de Halloween, Moș Crăciun, inimile de Ziua Îndrăgostiților și Iepurașul de Paști: Aceste simboluri festive au toate un fir comun sau, mai exact, un gust de ciocolată comun! Nu mă pot gândi la nici un alt aliment care este asociat cu cât mai multe evenimente speciale și sărbători ca ciocolată. El vine în orice formă, este servit în lumea întreagă și, de asemenea, vizează unele dintre cele mai fundamentale pofte umane.

În ultimii ani, unele cercetări uimitoare au arătat că ciocolata – sau cel puțin ingredientul său de bază, cacao – ar putea să funcționeze pentru tine, nu împotriva, atunci când vine vorba de realizarea unui organism mai sanatos. Elementele nutritive puternice din ciocolată pot ajuta la limitarea depozitării grăsimilor în organism, în plus față de a oferi beneficii de stare de spirit, circulator și celulă. Și acestea sunt doar beneficiile pe care le știm.

Majoritatea oamenilor râd când le spun că ciocolata este un fruct care crește pe copaci, dar este adevărat! Arborele de cacao crește în regiunile tropicale din America Centrală și de Sud, cum ar fi bazinele râurilor Amazon și Orinoco. Semințele arborelui de cacao atunci când sunt îndepărtate, pot fi măcinate în pastă de cacao. Acesta devine praf de cacao odată ce nivelurile variabile ale untului de cacao gras sunt îndepărtate. Pudra de cacao este plină de nutrienți remarcabili.

Unul dintre acești nutrienți este teobromina , o cafeină delicată responsabilă de proprietăți ușoare de stimulare mentală și care este, de asemenea este prezentă într-o măsură mai mică în unele ceaiuri.Pe de altă parte, cacao conține de asemenea și esențialul aminoacid triptofan, care este un precursor al neurotransmițătorului calmant serotonin; și anandamida, cunoscută și ca „molecula fericită”, pentru capacitatea sa de a promova relaxarea.

Un studiu, de exemplu, a concluzionat că componentele de cacao pot reduce eficiența enzimelor digestive cu carbohidrați și grăsimi, care ar putea contribui la gestionarea greutății corporale. Alte cercetări sugerează că substanțele nutritive din cacao pot funcționa și la nivel genetic, reducând activitatea genelor care produc proteine ​​care sporesc depozitarea grăsimilor.

În cazul în care nu v-ați dat seama deja, cred cu tărie că ciocolata și fitness pot coexista împreună, cu o avertizare. Beneficiile asupra sănătății din ciocolată provin din partea de cacao, nu din aditivii care se folosesc pentru a o face mai dulce și mai cremoasă. Așa că gândiți-vă în termeni de „cacao”, nu „ciocolată”.
Când alegeți ciocolată, citiți etichetele. Căutați soiuri cu conținut mai ridicat de cacao, cu conținut scăzut de grăsimi și cu conținut scăzut de zahăr și, în special, produsele care indică în mod clar procentajul de cacao. În general, alegeți produse mai mari de 70% cacao, care este neagră, dar încă suficient de dulce pentru a fi apetisantă pentru majoritatea oamenilor.

Majoritatea oamenilor descoperă că nu pot mânca ciocolată neagră în cantități identice cu cele ale ciocolatei de lapte, dar este important să rețineți că chiar și la nivelul ridicat de cacao veți obține în continuare calorii din grăsimi și carbohidrați.

loading...

Add comment