Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
viata-lunga

Câteva exerciții pot fi secretul unei vieți lungi conform oamenilor de știință

Cine nu își dorește o viață lungă și frumoasă? Cred că toată lumea visează la acest lucru.Activitățile regulate, moderate, cum ar fi mersul rapid sau diferite exerciții cu nivel de dificultate redus au fost asociate cu creșterea speranței de viață cu câțiva ani.Mai multe studii recente au descoperit că chiar și exercițiile de intensitate scăzută, făcute pentru o perioadă scurtă de timp, pot avea un impact semnificativ asupra sănătății.

Între anii 1997 și 2008 la National Health Interview Survey , a fost realizat un studiu pe baza a 88.000 de participanți adulți din Statele Unite ale Americii.Participanții aveau vârste cuprinse între 40 și 85 de ani și nu sufereau de boli cronice când au participat la sondaj.Ei au furnizat, de asemenea, informații demografice și de sănătate și au fost urmăriți de cercetători timp de aproximativ nouă ani.Aproximativ 8.000 de oameni au murit în timpul perioadei de urmărire, iar cercetătorii au descoperit că practic orice cantitate de exercițiu a redus riscurile de a muri din cauza bolilor cardiovasculare, cancerului sau a oricărei alte cauze.Aceste reduceri ale riscului au crescut cu cât mai mulți oameni făceau exerciții fizice.În concluzie, în urma studiului a rezultat că exercițiile fizice îmbunătățesc sănătatea cardiovasculară, prevenirea obezității, care este legată de cancer și toate acestea în final prelungesc viața.

Mersul pe jos este una dintre strategiile cele mai susținute de dovezi pentru a îmbunătăți sănătatea și longevitatea. Un ritm alert ar putea ajuta, de asemenea, la prelungirea duratei de viață.Un ritm constant sau rapid de aproximativ o oră pe zi sau chiar mai mult ar putea adăuga ani la viața.

Un studiu publicat de BMJ a arătat că mersul regulat cu bicicleta reduce riscul de deces cu peste 40% și reduce riscul de cancer și boli de inimă cu 45%.Deci, în concluzie o jumătate de oră pe zi de mers cu bibicleta poate fi secretul unei vieți lungi.

Orice activitate în curte sau casă, ce presupune puțin efort fizic ajută.Fie că greblați frunzele prin curte, împingeți o mașină de tuns iarba sau aspirați prin casă, toate acestea ajută.O jumătate de oră de urcat și coborât scări ajută în aceeași măsură.

Adăugarea acestor activități de mai sus la rutina zilnică te va ajuta să fii sănătos și să trăiești mai mult. Dovezile sunt clare. Oamenii care fac sport trăiesc în medie mai mult decât cei care nu fac. Activitatea fizică regulată reduce șansele de a face boli de inimă, accident vascular cerebral, diabet și chiar unele forme de cancer.

loading...

Add comment