Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Motivele pentru care vă simțiți întotdeauna obosit

Te simți întotdeauna obosit indiferent cât de mult dormi sau te odihnești? Poate că motivul oboselii tale este mai mult decât lipsa de somn. Trebuie să dormiți cel puțin opt ore pe noapte, pentru a avea cantitatea potrivită de energie necesară zilei, dar dacă luptați constant cu oboseala, este timpul să luați în considerare alți factori posibili, inclusiv dezechilibrul hormonal, dieta, exercițiile fizice și chiar stresul. Toți acești factori vă pot afecta negativ nivelurile de hormoni și va fi foarte dificil să dormiți noaptea și să aveți energia de care aveți nevoie pentru a doua zi. Vestea bună este că există o serie de schimbări în stilul de viață zilnic pe care le puteți face și care vă vor ajuta să depășiți sentimentele constante de oboseală. Prima regulă, totuși, este să îți dai seama care este adevăratul motiv, de îți lipsește întotdeauna energia.

Ai boală tiroidiană
Este surprinzător faptul că, deși aproximativ 200 de milioane de oameni din întreaga lume au boală tiroidiană, aproape 50% nu știu că au această boală. Femeile și persoanele în vârstă sunt în mod special predispuse la aecastă boală, care cauzează simptome cum ar fi oboseală, starea de spirit, dureri articulare, dureri musculare și creșterea bruscă sau pierderea de greutate. Una dintre funcțiile glandei tiroide este de a ajuta la controlul ratei metabolice, precum și a nivelului de energie, motiv pentru care vă veți simți obosit și scăzut de energie dacă aveți boală tiroidiană. Cauzele posibile ale bolii tiroidiene includ dezechilibrul hormonal și deficitul de nutriție în seleniu sau iod. Pentru a trata problema, va trebui să vă ajustați dieta astfel încât să aveți un aport mai scăzut de carbohidrați. În același timp, ar trebuisă includeți mai multe surse de grăsimi sănătoase și proteine ​​slabe la mesele de zi cu zi pentru a crește nivelul de energie.

Aveți sindrom de oboseală cronică
Un alt motiv posibil pentru sentimentele constante de oboseală este sindromul de oboseală cronică. În Statele Unite, aproximativ un milion de persoane sunt diagnosticate cu această afecțiune în fiecare an, femeile având de patru ori mai multe riscuri de a se îmbolnăvi. Un semn că aveți sindrom de oboseală cronică este că vă simțiți obosit tot timpul chiar dacă dormiți cel puțin șapte ore pe seară. Pentru a trata oboseala cronică, trebuie să începeți să vă schimbați dieta. Pe cât posibil, evitați cofeina și alimentele bogate în zahăr și carbohidrați. Evitați alimentele prelucrate, dar adăugați mai multe grăsimi și proteine ​​pentru echilibrarea hormonului la alimentația dumneavoastră. Cel mai important, consumați o mulțime de legume verzi și frunze verzi.

Nu faceți destulă mișcare
Este foarte comun în generația de astăzi, ca oamenii să dezvolte un stil de viață inactiv. Cu toate acestea, nu puteți da vina pe aceleași locuri de muncă orientate spre birou, pentru că, chiar dacă munca dvs. vă cere să stați în fața calculatorului în cea mai mare parte a timpului, aveți totuși posibilitatea de a face puțină mișcare. Mai multe articole au fost scrise despre efectele periculoase ale ședinței pe termen lung. Dacă nu sunteți conștient de aceasta, ședința pentru perioade lungi de timp este numărul cauzat de dureri de gât, dureri de spate, dureri de cap cronice și oboseală. Corpul uman a fost conceput pentru a rămâne activ, așa că dacă tot ceea ce faceți toată ziua este să stați așezat la biroul dvs. la locul de muncă, veți avea probleme cu schimbări de dispoziție, lenjerie și creștere în greutate, ceea ce duce în cele din urmă la sentimente constante de oboseală. Știm cu toții că soluția este de a rezolva problema, dar cum faceți asta când sunteți prea ocupat? E simplu – găsiți timp.

Suferiți de depresie
Aproximativ 16 milioane de adulți din Statele Unite au cel puțin un episod depresiv în fiecare an. Dacă simțiți că sunteți în mod constant lipsa de energie, este posibil să suferiți de această condiție. Există multe cauze ale depresiei incluzând, cum ar fi niveluri ridicate de stres, probleme emoționale, alcool, dezechilibre hormonale și deficiențe nutriționale. Pentru a combate depresia, trebuie să aflați ce o cauzează. În general, totuși, puteți reduce simptomele depresiei prin reducerea consumului de alimente procesate, alimente bogate în zahăr, cofeină și alcool.

Nu reușiți să beți suficiente cantități de apă
Nu trebuie să beți cel puțin opt pahare de apă în fiecare zi, dar este important să țineți cont de faptul că deshidratarea sau pierderea excesivă de fluide din organism pot fi cauza oboselii constante. Deshidratarea poate apărea atunci când v-ați angajat în activități fizice intense și nu ați reușit să completați fluidele corporale pe care le-ați petrecut în acest proces. Uitând să bei apă din cauza lipsei timpului, este de asemenea, o cauză de deshidratare. Cand esti deshidratat, corpul tau va suferi de oboseala si vei deveni incapabil sa te concentrezi cand faci sarcini. Pentru a evita deshidratarea, asigurați-vă că beți multă apă pe parcursul zilei. Creșteți aportul de fructe și legume și încercați să includeți din când în când apă de nucă de cocos, pepene verde, ananas și castraveți.

Mâncați o mulțime de dulciuri
Dezechilibrul nivelului de zahăr este un factor major care contribuie la lipsa de energie, deci dacă vă simțiți întotdeauna obosit, există șanse mari să aibă legătură cu aportul de zahăr. În plus, o astfel de problemă poate duce la probleme de sănătate mai grave, inclusiv diabetul de tip 2. Evident, cel mai bun mod de a lupta împotriva oboselii cauzate de dezechilibrul nivelului zahărului este de a vă reglementa aportul de alimente dulci. Aceasta ar însemna reducerea sau chiar eliminarea completă a băuturilor zaharoase, a gustărilor ambalate și a îndulcitorilor naturali.

loading...

Add comment