Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Cum mananci, așa trăiești. Cele 7 reguli de aur ale alimentatiei

Cu atât de multe opțiuni alimentare pe care le avem la dispoziție, de la alimentele ecologice sănătoase, până la cele prelucrate, va fi destul de greu să ne dăm seama ce trebuie să mâncăm și ce nu. Ei bine, noi vom prezenta cele 10 reguli de aur care trebuie să le urmăm dacă vrem să avem grijă de corpul și de sănătatea noastră.

1. Mănâncă multe verdețuri.
Numeroase studii indică beneficiile unei diete bazate pe verdețuri ca: îmbunătățirea tensiunii arteriale, scăderea riscului de boli de inimă, scăderea colesterolului și controlul mai bun al greutății.

2. Mănâncă carne de la animale care au fost crescute la rândul lor cu mâncare bună.
Noi încurajăm alegerile în ceea ce privește carnea, cum ar fi păsările de curte sau peștele, fructele de mare, atât pentru sănătatea noastră, cât și pentru sănătatea mediului.

3. Mănâncă colorat.
Culorile multor legume reflectă diferitele substanțe fitochimice antioxidante pe care le conțin. Multe dintre aceste substanțe chimice contribuie la protejarea împotriva bolilor cronice, dar fiecare într-un mod ușor diferit, astfel încât cea mai bună protecție provine dintr-o dietă conținând cât mai multe legume diferite.

4. Mănâncă alimentele de tip fast-food pe care le vrei, atât timp cât sunt gătite de tine.
Bucurați-vă de aceste tratamente la fel de des cum sunteți dispuși să le pregătiți.

5. Cu cât pâinea este mai albă, cu atât dăunează mai tare.
Din această cauză căutați pâine cu conținut redus de faina alba.

6. Nu treceți cu vederea peștii puțin grași.
Dacă există o mâncare pe care ar trebui neaparat să o consumi, aceasta este o sardină. Sardinele sunt unul dintre cele mai sănătoase alimente pe care le putem consuma, potrivit experților în sănătate și mediu. Aceste surse nutriționale sunt una dintre cele mai bune surse de grăsimi sănătoase omega-3.

Several types of white sugar – refined sugar and granulated sugar
** Note: Shallow depth of field

7. Evitați alimentele care au o anumită formă de zahăr sau îndulcitor.
Prezenţi și în sucuri şi dulciuri, îndulcitorii reprezintă un real pericol pentru sănătate. Consumaţi pe o perioadă îndelungată, ei pot favoriza apariţia obezităţii şi a diabetului zaharat de tip doi, arată cel mai recent studiu de specialitate.

loading...

Add comment