Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Ce beneficii are consumul de apă cu lămâie?

Aroma aromatizantă cu citrice, cum ar fi lime-ul sau lămâia, poate da viață unui pahar de apă, încurajând consumatorii să consume cât mai multă apă pe zi.

Organismul are nevoie de apă pentru a supraviețui și este esențială pentru menținerea sănătății noastre optime.

Cantitatea de apă pe care o persoană trebuie să o bea variază în funcție de:
-vârsta lor, sexul lor, activitate fizică pe care o fac, dacă cineva este gravidă sau alăptează, temperatura și alți factori de mediu, dacă o persoană are sau nu febră, diaree sau vărsături

Mulți oameni nu beau suficientă apă. De fapt, mulți oameni beau mai multe băuturi îndulcite decât apă.

Beneficiile apei cu lămâie

Apa cu lămâie conține următoarele substanțe nutritive:

-22 miligrame (mg) de calciu, 12 mg fosfor, 68 mg de potasiu, 19,5 mg vitamina C, care este de aproximativ 20-25% din valoarea zilnică recomandată pentru adulți

Pe lângă valoarea nutritivă, apa cu lămâie are următoarele avantaje:

1. Promovează consumul de apă
Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor sugerează că persoanele care nu beau suficientă apă pot stoarce zeama de la o lămâie pentru a spori aroma, ceea ce îi poate încuraja să bea mai multă apă.

2. Ajută la îmbunătățirea dietei
Un studiu recent a arătat că persoanele care au băut mai multă apă în loc de băuturi zaharoase, cum ar fi sucurile, și-au îmbunătățit dieta.
Persoanele care au băut apă în loc de băuturi îndulcite au redus cantitatea de zahăr și de grăsimi pe care le consumau zilnic.

3. Poate ajuta digestia
Adăugarea de lămâie în apă poate ajuta la digestie. De asemenea, acidul din sucul de lămâie ajută saliva să descompună alimentele.

4. Reduce șansele de cancer
Mai multe studii arată o legătură între citrice și un risc redus pentru anumite tipuri de cancer . Un studiu din 2015 în Medicină din Baltimore a arătat o posibilă legătură între creșterea consumului de citrice și scăderea riscului de cancer esofagian. Cu toate acestea, este nevoie de mai multă cercetare.

5. Îmbunătățește calitatea pielii
Lămâia conține vitamina C și antioxidanți , ambele fiind ingrediente în multe produse pentru îngrijirea pieli. Când sunt consumate cu apă, ingredientele naturale din sucul de lămâie pot contribui la îmbunătățirea aspectului îmbătrânirii pielii.

6. Promovează pierderea în greutate
Nutriționiștii recomandă de multe ori să beți un pahar de apă înainte de masă pentru a preveni supraîncălzirea.
Apa cu lămâie are un beneficiu suplimentar. Acidul citric găsit în sucul de lămâie ajută la stimularea metabolismului unei persoane, ajutându-l să ardă mai multe calorii și să păstreze mai puțină grăsime.

7. Îmbunătățește sistemul imunitar
Vitamina C, combinată cu antioxidanții din lămâie, asigură suport pentru sistemul imunitar al organismului.
Când beți în mod regulat, apa cu lămâie poate ajuta la prevenirea și scurtarea duratei de viață a răcelii și a cazurilor de gripă .

loading...

Add comment