Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
boli-de-ficat

Nu v-ați gândit că aceste simptome pot indica boli de ficat.10 simptome care, alături de tratamentul timpuriu pot salva vieți.

Ficatul este cel mai mare organ solid si cea mai mare glanda din corpul uman. Realizeaza peste 500 de sarcini esentiale. Rolurile ficatului includ detoxifierea, sinteza proteinelor si producerea de substante chimice care ajuta la digerarea alimentelor.

Simptomele bolilor hepatice pot fi dificil de observat, in special in stadiile incipiente al bolii. In primele stadii ale bolilor hepatice de obicei nu sunt simptome. Pe masura ce ficatul devine mai iritat si inflamat, simptomele incep sa apara. Iată în continuare 10 simptome care, alături de tratamentul timpuriu pot salva vieți.Trebuie doar să aveți grijă la ele și să le observați din timp.

Îngălbenirea pielii.
Icterul se manifesta prin ingalbenirea pielii si a ochilor. Acesta este cel mai exact simptom care indica o boala a ficatului, iar cand aceasta se agraveaza, partea alba a globului ocular poate devein chiar si portocalie sau maro.

Greață.
Atunci cand ficatul nu mai filtreaza si nici nu mai proceseaza corespunzator grasimile din organsim, apar cele mai frecvente doua simptome – greata si varsaturile.Greata poate fi de scurta durata sau prelungita.Pentru un diagnostic exact, este nevoie de un set de analize de laborator, realizate dupa indicatiile medicului.

Apariția vânătăilor.
Pentru coagularea sângelui e nevoie de anumite proteine care, dacă nu sunt produse în cantități suficiente, în cazul unei afecțiuni hepatice, nu pot opri sângerările abundente sau învinețirea rapidă a pielii după lovituri ușoare.

Oboseală și lipsa de concentrare.
Ficatul consuma foarte multe resurse pentru procesarea grasimilor, drept urmare, acest lucru poate obosi persoana cu un ficat bolnav. Oboseala cauzată de metabolizarea lentă a energiei, care semnalizează un ficat cu probleme, poate duce la o lipsă a concentrării. Aceasta poate varia de la mici amănunte pe care le uităm până la manifestări foarte grave.

Respirație urât mirositoare.
Un miros specific, fructat în respirație, cauzat de nivelul ridicat al sulfurii de dimetil apare frecvent în cazul în care s-a instalat ciroza hepatică.

O dieta alimentara personalizata, realizata de un specialist, este foarte importanta in cazurile de ficat bolnav. Aceasta nu doar ca ajuta la eliminarea simptomelor, ci si la tratarea bolii.Dacă observați că oricare dintre aceste simptome persistă, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră pentru investigații suplimentare.

loading...

Add comment