Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Glanda tiroidă controlează întregul organism. Iată cum se poate menține sănătoasă.

Glanda tiroidă este un organ în formă de fluture situat în baza gâtului. Eliberează hormoni care controlează metabolismul – modul în care corpul tău folosește energia. Hormonii tiroidieni reglează funcțiile vitale ale corpului, inclusiv: respirația, ritmul cardiac, sistemele nervoase centrale și periferice, greutatea corporală, ciclul menstrual, temperatura corpului și nivelul de colesterol.Altfel spus, este una dintre cele mai esențiale glande din corpul tău. De aceea, este foarte important să o menținem sănătoasă. Așa că citiți mai departe și aflați cum să vă mențineți glanda tiroidă sănătoasă.

Măncați multe legume, cum ar fi conopida, broccoli și varza de Bruxelles.Dacă aceste legume sunt o parte esențială a alimentației dvs., puteți uita de tiroidă.

Un studiu publicat în Oman Medical Journal a arătat că utilizarea crescută a telefonului mobil a modificat modul în care tiroida a eliberat hormonii. Cu cantitatea de efecte secundare negative care apar din alte niveluri de hormoni – creșterea rapidă în greutate și pielea uscată, de exemplu – este posibil să doriți să reduceți conversațiile lungi la telefon.

Eliminați stresul.Nivelurile ridicate de stres pot duce la anxietate, insomnie și creșterea tensiunii arteriale. Stresul este, de asemenea, unul dintre factorii de mediu care provoacă hipertiroidie, care este atunci când tiroida eliberează prea mulți hormoni simultan.

Asigurați-vă că veți dormi 8 ore pe noapte pentru a vă menține tiroida sănătoasă și eficientă.Chiar dacă oboseala poate fi un simptom al tiroidei nesănătoase, trebuie să faceți tot posibilul să trageți un pui de somn.

Renunță la fumat. Un studiu publicat în Jurnalul Endokrynologia Polska a descoperit că fumatul poate avea diverse efecte negative asupra sănătății tiroidiene, inclusiv în special asupra producției de hormoni. Fumatul poate determina fluctuația sălbatică a nivelului de hormoni.

Mănâncă multe fructe care conțin antioxidanță, cum ar fi afinele, căpșunile, zmeura.Un studiu publicat în Chimie Clinică și Medicină de Laborator în 2008 a găsit o legătură între consumul de antioxidanți și nivelul general de sănătate al sistemului endocrin; niveluri mai mari ale unuia corelate cu niveluri mai mari ale celuilalt. În plus, alimentele bogate în antioxidanți sunt delicioase!

Pentru o bună funcționare a tiroidei, consumați un nivel adecvat de iod.Acesta ajută la sinteza hormonilor tiroidieni.Consumați alimente care au un conținut bogat de iod, cum ar fi sarea de mare, algele marine, ananasul, spanacul sau salata.

loading...

Add comment