Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

5 minuni ale bananelor pentru sănătate

Banana conține o sursă de substanțe nutritive esențiale, este delicioasă și accesibilă ca preț,fiind una dintre cele mai consumate fructe din lume. Banana, cu denumirea științifică „Musa acuminata colla” , este cultivată pe scară largă în țările tropicale și subtropicale.

Beneficiile pentru sănătate ale bananelor

Potrivit Departamentului Agriculturii al Statelor Unite ale Americii, banana a fost votată ca fiind fructul preferat. Banana este cel mai mare tip de plantă erbacee adesea confundată cu un copac. Bananele conțin o mulțime de minerale și substanțe nutritive care ajută organismul să funcționeze corespunzător. Corpul nostru are nevoie de vitamine și substanțe nutritive pentru a-și atinge starea optimă.

Sursă de energie
Dacă sunteți în căutarea unui înlocuitor mai sănătos a batoanelor proteice sau shake-uri energizante, atunci vă uitați doar la banane. Acest lucru explică de ce jucătorii de sport mănâncă banane chiar înainte de joc. Nu numai că este naturală, ci este și mai sănătoasă decât alimentele și băuturile energizante procesate.

Bogată în vitamina B6
B6 este un mineral important care produce hemoglobină care menține sângele curat și sănătos. B6 reglează, de asemenea, nivelul de zahăr din sânge. În plus, B6 este vital pentru că stimulează producția de anticorpi și defalcarea aminoacizilor pentru a întări sistemul imunitar al organismului.

Îmbunătățește sănătatea inimii
Banana are un conținut ridicat de fibre, potasiu, vitamina C si B6. Cheia pentru a obține o sănătate optimă a inimii este creșterea aportului de vitamina C și scăderea aportului de sodiu. Acest lucru va reduce șansele de a avea boli cardiovasculare. Studiile efectuate au concluzionat că aportul ridicat de potasiu scade riscul de accident vascular cerebral, afecțiuni cardiace, pietre la rinichi și multe altele.

Tratament pentru diaree
Electrolitii, cum ar fi potasiu ajută la diminuarea efectelor diareei.

Luptă împotriva cancerului
Fiind o sursa bună de vitamina C bananele pot ajuta la împiedicarea formării de radicali liberi care provoacă cancerul. Aportul ridicat de fibre din fructe și legume este asociat deseori cu un risc redus de cancer.

Iată câte beneficii are consumul de banane pentru sănătatea noastră.De aceea, în zilele noastre, nu veți întâmpina dificultăți la cumpărarea bananelor, deoarece acestea se găsesc pe o scară largă în aproape toate magazinele, chiar și în mini marketurile de la colțul blocului.

loading...

Add comment