Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Ce fructe ar trebui să mânânci în timpul sarcinii?

Alergiile alimentare sunt cruciale pentru femei atunci când sunt însărcinate. Dieta mamei oferă fătului substanțele nutritive esențiale pentru creștere și dezvoltare.O dietă nutritivă joacă un rol esențial în sănătatea unei persoane, ajutând organismul să funcționeze eficient și reducând riscul bolilor.

Majoritatea oamenilor sunt conștienți de faptul că o dietă sănătoasă ar trebui să includă o mulțime de fructe, legume, cereale integrale, proteine ​​slabe și grăsimi sănătoase. Cu toate acestea, ei nu pot să-și dea seama că fructele specifice sunt deosebit de benefice în timpul sarcinii.

În acest articol, explicăm de ce este important să consumăm fructe în timpul sarcinii. De asemenea, vom vorbi despre fructele care sunt cele mai bune în timpul sarcinii și ce tipuri de fructe ar trebui evitate.

Care sunt beneficiile consumului de fructe în timpul sarcinii?

O dietă sănătoasă și variată este deosebit de importantă în timpul sarcinii, deoarece nutrienții potriviți pot ajuta fătul să se dezvolte și să crească așa cum trebuie.În plus, un consum crescut de vitamine și minerale poate ajuta o femeie însărcinată să își păstreze propriul corp în cea mai bună stare posibilă.Consumul de fructe proaspete în timpul sarcinii poate ajuta atât femeia cât și bebelușul să rămână sănătoși. Fructele proaspete, deoarece conțin o mulțime de vitamine și substanțe nutritive esențiale, sunt și o bună sursă de fibre.

Cele mai bune fructe care trebuie consumate în timpul sarcinii

Mai jos, vom enumera o lista cu 10 dintre cele mai bune fructe care trebuie incluse într-o dietă sănătoasă pe parcursul sarcinii.

1. Caise

Caisele conțin:
-vitaminele A, C și E, calciu, fier, potasiu, beta caroten, fosfor, siliciu
Toate aceste substanțe nutritive ajută la dezvoltarea și creșterea fătului. Fierul poate preveni anemia și calciul ajută oasele și dinții să devină mai puternici.

2. Portocalele

Portocalele sunt o sursă excelentă de:
-acid folic, vitamina C, apă
Portocalele sunt minunate pentru a menține o persoană hidratată și sănătoasă. Vitamina C poate ajuta la prevenirea leziunilor celulare și la absorbția fierului.

3. Mango

Mango-urile sunt bogate în vitaminele A și C.

O ceașcă de mango tocat oferă 100% din indemnizația zilnică recomandată a unei persoane (ADR) de vitamina C și mai mult de o treime din ADN-ul lor de vitamina A.

4. Pere

Perele conțin următoarele substanțe nutritive:
-fibră, potasiu, acid folic
Fibrele în dieta din timpul sarcinii pot ajuta la reducerea constipației , un simptom comun al sarcinii.Iar, potasiul ajută la sănătatea inimii atât pentru femeie cât și pentru copil. De asemenea, stimulează regenerarea celulelor.

5. Rodii


Rodia oferă femeilor gravide o mulțime de:
-vitamina K, calciu, acid folic, fier, proteină, fibră
Nutrientii din rodie sunt, de asemenea, o bună sursa de energie, iar continutul ridicat de fier ajuta la prevenirea deficientelor de fier.Vitamina K este de asemenea esențială pentru menținerea oaselor sănătoase.

6. Avocado


Avocado este o excelentă sursă de:
-vitaminele C, E și K, acizi grași mononesaturați, fibră, B vitamine, potasiu, cupru

Avocado conține grăsimi sănătoase care furnizează energie și ajută la prevenirea defectelor tubului neural. Ele stimulează, de asemenea, celulele responsabile de construirea pielii și țesuturilor cerebrale ale copilului în curs de dezvoltare.

7. Banane


Bananele conțin niveluri ridicate de:
-vitamina C, potasiu, vitamina B-6, fibră

Conținutul ridicat de fibre din banane poate contribui la constipația asociată sarcinii și există unele dovezi care sugerează că vitamina B-6 poate ajuta la ameliorarea greaței și a vărsăturilor la începutul sarcinii.

8. Struguri


Strugurii sunt bogați în:
-vitaminele C și K, acid folic, antioxidanți, fibră, acizi organici, pectină

Nutrienții din struguri pot contribui la ajutarea schimbărilor biologice care apar în timpul sarcinii.

9. Mere

Merele sunt bogate în substanțe nutritive care ajuta un făt în creștere, inclusiv:
-vitaminele A și C, fibră, potasiu

Un studiu a constatat că consumarea merelor în timpul sarcinii poate reduce probabilitatea ca bebelușul să dezvolte astm bronșic și alergii pe parcursul vieții.

10. Fructe uscate


Următorii nutrienți se găsesc în fructele uscate:
-fibră, vitamine si minerale, energie

Fructul uscat conține toate substanțele nutritive la fel ca și fructele proaspete. Prin urmare, femeile gravide pot obține sursa lor de vitamine și minerale prin consumul de porții de fructe uscate, care sunt mai mici decât cantitatea echivalentă de fructe proaspete.Însă,cel mai bine este să mâncați fructe uscate în plus față de fructele proaspete, mai degrabă decât în ​​locul lor.

loading...

Add comment