Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Aspirina – Remediu pentru picioare și alte 9 întrebuințări pe care poate nu le știai.

Aspirina sau „medicamentul săracului” cum a mai fost denumită în popor, este un element de bază în aproape toate cabinetele de medicamente ale tuturor. Dar, dincolo de scopurile sale medicinale, aspirina vine la îndemână pentru multe utilizări acasă, cu aplicații variind de la curățarea oalelor până la tratarea mătreaței.

Se poate folosi inclusiv pentru picioare. Modul de preparare este cat se poate de simplu, costurile sunt accesibile pentru toata lumea, iar efectele benefice sunt garantate. Astfel se pot rezolva multe probleme care ne dau multe batai de cap, printre care cea a calcaielor crapate, a varicelor sau a bataturilor dureroase din talpa.Mai trebuie amintit ca remediul descris jos este foarte bun si pentru varice, si pentru bataturi.

Se prepara foarte simplu.

Pentru inceput este nevoie de urmatoarele ingrediente: 250 de ml de alcool (n.r. – 70% concentratie) și 10 aspirine.Se zdrobesc cele 10 aspirine pana cand se obtine o pudra fina. In acel moment, praful respectiv se amesteca impreuna cu alcoolul si mixul obtinut se lasa la rece minimum o zi si cel mult doua.La finalul zilei, scoateti amestecul-minune din frigider si puneti pe o bucata de tifon o cantitate suficienta pentru a acoperi zona afectata. Nu uitati, solutia are efect daca este agitata foarte bine inainte de a fi aplicata pe picioare.

Pentru a fixa cat mai bine pansamentul cu solutia, este recomandat sa folositi si o folie din plastic, pe care o veti infasura in jurul zonei afectate. Dimineata se indeparteaza pansamentul, se spala bine locul afectat si apoi zona respectiva se hidrateaza cu o crema de calitate. Acest „ritual” trebuie repetat 10 zile, in fiecare seara.

Efortul va merita, o sa vedeti. Varicele, bataturile, pielea uscata si crapaturile vor deveni doar niste amintiri urate. Multe medicamente pot fi folosite în scopuri diferite și ele funcționează excelent, dar majoritatea persoanelor nu cunosc numeroasele utilizări ale acestora.

Acidul salicilic, de exemplu, care este componenta principală a aspirinei, se poate întrebuința în mai multe scopuri și este foarte eficient, dar oamenii îl folosesc doar ca pe anestezic și antipiretic.Iată în continuare 9 întrebuințări ale aspirinei pe care poate nu le știai.

 1. Tratează coșurile.
  Când este zdrobită, amestecată cu apă și aplicată sub formă de pastă pe petele inflamate de pe față și corp, aspirina va începe să lucreze pentru a reduce reacția pielii și pentru a ajuta orice lucru care vă înfundă porii să iasă la cale.
 2. Tratează bătăturile.
  Acidul din aspirină poate acționa ca un exfoliant pentru piele și mulți oameni (și esteticieni) au încercat și susținut rezultatele transformării aspirinei și sucului de lămâie într-un exfoliant pentru picioare, pentru a înmuia picioarele cu bătături.
 3. Întinerește pielea
  Acidul salicilic din aspirină elimină celulele moarte ale pielii și excesul de sebum. Pisați 5 pastile de aspirină și amestecați-le cu un sfert de cană de apă și cu o linguriță de miere. Aplicați pe față și lăsați să acționeze timp de 10 minute. Spălați-vă cu apă călduță. Utilizarea regulată a acestei măști va trata problemele pielii și o va reîntinerii.
 4. Face florile să reziste mai mult timp.
  Prelungiți viața florilor proaspete aruncând o tabletă de aspirină zdrobită în apa din vază. Funcționează deoarece florile tind să preia mai bine apa atunci când are un pH scăzut – de care aspirina acidă are grijă pentru tine.
 5. Înlătură grăsimea de pe vase.
  Trebuie să preparați o pastă de curățare zdrobind câteva pastile de aspirină și adăugând puțină apă. Apoi încercați să curățați vasele cu ea.
 6. Elimină mătreața.
  Câteva tablete zdrobite de aspirină în șampon vă pot ajuta să vă exfoliați pielea capului, îndepărtând pielea moartă și fulgii care creează mătreață.
 7. Îndepărtează petele de transpirație de pe haine.
  Aspirina servește și pentru a da o viață nouă hainelor tale. Aplicați o pastilă de aspirină dizolvată în apă caldă pe petele de transpirație și lăsați-o peste noapte. După aceea, spălați-vă hainele ca de obicei și bucurați-vă de rezultat.
 8. Repară părul deteriorat.
  Părul dvs. va beneficia de utilizarea aspirinei. Pentru păr sănătos și strălucitor, dizolvați o fâșie de aspirine într-o ceașcă de apă caldă și aplicați pe părul curat. Se lasă aproximativ 15 minute, apoi se clătește.
 9. Ajută la ameliorarea simptomelor înțepăturilor de insecte.
  Pentru a ameliora inflamația și mâncărimea în cazul unor înțepături de insecte, aplicați o pastilă pisată pe zona afectată. Dacă sunteți alergici la înțepăturile de albină, mergeți la doctor.
loading...

Add comment