Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Bea apă cu turmeric înainte de culcare și după câteva zile aceste 10 beneficii incredibile se vor întâmpla în corpul tău

Turmericul, o plantă din familia ghimbirului, este recunoscut pentru proprietățile sale antioxidante și antiinflamatorii puternice. În timp ce a fost utilizat de secole în medicina tradițională, studiile recente au început să confirme beneficiile sale remarcabile pentru sănătate. Unul dintre modurile în care poți beneficia de puterea turmericului este prin consumul unei băuturi simple – apă cu turmeric – înainte de culcare. Iată zece motive incredibile pentru care ar trebui să încerci această practică:

Îmbunătățirea calității somnului
Turmericul conține compuși care pot promova relaxarea și inducerea somnului profund, ajutându-te să te odihnești mai bine pe durata nopții.

Reducerea inflamației
Consumul regulat de apă cu turmeric poate ajuta la reducerea inflamației din corp, ceea ce poate fi benefic pentru persoanele care suferă de afecțiuni inflamatorii, precum artrita.

Susținerea sistemului imunitar
Turmericul are proprietăți imunomodulatoare, care pot ajuta la întărirea sistemului imunitar și la protejarea organismului împotriva infecțiilor și bolilor.

Promovarea digestiei sănătoase
Turmericul stimulează producția de bilă, ajutând la descompunerea grăsimilor și la îmbunătățirea digestiei. Consumul de apă cu turmeric înainte de culcare poate ajuta la prevenirea problemelor digestive, cum ar fi balonarea și indigestia.

Îmbunătățirea sănătății pielii
Datorită proprietăților sale antiinflamatorii și antioxidante, turmericul poate ajuta la reducerea acneei, a iritațiilor și a altor probleme ale pielii. Consumul regulat de apă cu turmeric poate contribui la obținerea unei pielii mai sănătoase și mai strălucitoare.

Combaterea stresului și anxietății
Turmericul are efecte calmante asupra sistemului nervos, ceea ce poate ajuta la reducerea stresului și anxietății. Consumul unei băuturi cu turmeric înainte de culcare poate avea un efect relaxant și poate promova o stare de liniște și relaxare.

Sprijinirea sănătății creierului
Turmericul conține compuși care au fost asociate cu îmbunătățirea funcției cognitive și protejarea creierului împotriva deteriorării legate de vârstă sau de boli neurodegenerative, cum ar fi Alzheimerul.

Redresarea echilibrului hormonal
Turmericul poate ajuta la menținerea unui echilibru hormonal sănătos în corp, ceea ce poate fi benefic în special pentru femeile care se confruntă cu dezechilibre hormonale sau simptome ale sindromului premenstrual.

Detoxifierea ficatului
Turmericul are proprietăți detoxifiante și poate ajuta la curățarea și regenerarea ficatului. Consumul regulat de apă cu turmeric poate sprijini funcționarea optimă a ficatului și eliminarea toxinelor din corp.

Controlul greutății
Turmericul poate ajuta la accelerarea metabolismului și la arderea grăsimilor, ceea ce poate fi util pentru persoanele care își doresc să piardă în greutate sau să mențină o greutate sănătoasă.

Cum se prepară apa de turmeric?
Ingrediente necesare:
1-2 căni de apă
1 linguriță de turmeric măcinat sau 1-2 rădăcini de turmeric proaspete, tăiate în bucăți mici
O linguriță de miere (opțional, pentru îndulcire)
Suc de lămâie sau piper negru (opțional, pentru a îmbunătăți absorbția curcuminului, compusul activ din turmeric)

Pune apa într-un ibric sau o cratiță și adu-o la punctul de fierbere.Dacă folosești turmeric măcinat, adaugă o lingurița de turmeric în apa clocotită. Dacă folosești turmeric proaspăt, adaugă bucățile tăiate în apăAmestecă bine turmericul în apă și lasă-l să fiarbă timp de aproximativ 7-10 minute. Acest lucru va ajuta la extragerea compușilor benefici din turmeric și la intensificarea aromei și a culorii băuturii.Dacă dorești să îndulcești băutura, poți adăuga o linguriță de miere și puțin suc de lămâie pentru a echilibra gustul. De asemenea, poți adăuga puțin piper negru pentru a îmbunătăți absorbția curcuminului din turmeric.După ce băutura a fiert și s-a infuzat cu aromele turmericului, poți strecura lichidul pentru a îndepărta bucățile de turmeric sau alte sedimente. Apoi, toarnă apa cu turmeric într-o ceașcă sau o cană și servește-o caldă.

Este recomandat să bei apa cu turmeric cu aproximativ 30 de minute înainte de culcare pentru a permite corpului să beneficieze de proprietățile sale în timpul nopții.Poți bea această băutură atât caldă, cât și rece, în funcție de preferințele tale.Cu toate acestea, este întotdeauna recomandabil să consulți un medic sau un specialist înainte de a începe orice nouă rutină de sănătate sau de a face modificări semnificative în dieta ta.

loading...

Add comment