Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
vlad-ciurea

Prof. doctor Vlad Ciurea trage un semnal de alarmă – Băutura care afectează grav creierul.Este un semn mare de alarmă.

Vlad Ciurea este un medic neurochirurg din România. Este profesor universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București și director al Clinicii de Neurochirurgie I din cadrul Spitalului Universitar de Urgență București. Este cunoscut pentru activitatea sa în domeniul neurochirurgiei vasculare și al tratamentului tumorilor cerebrale. A publicat peste 100 de articole științifice în reviste de specialitate și a participat la peste 100 de congrese internaționale.

Într-un interviu recent, doctorul Ciurea a avertizat asupra pericolelor consumului de alcool pentru creier. El a spus că alcoolul poate provoca deteriorarea celulelor cerebrale, ceea ce poate duce la probleme de memorie, concentrare și gândire. De asemenea, poate crește riscul de apariție a bolilor neurodegenerative, cum ar fi Alzheimer și Parkinson.

Potrivit reputatului medic, o persoană care consumă băuturi alcoolice în cantități mari va avea un creier mult mai afectat decât o persoană care nu consumă băuturi alcoolice.Ciurea a recomandat ca oamenii să reducă consumul de alcool sau să îl elimine complet din dietă. El a spus că, chiar și consumul moderat de alcool poate avea un impact negativ asupra sănătății creierului.

Afirmațiile medicului Vlad Ciurea sunt susținute de cercetări științifice. Un studiu realizat de Universitatea Oxford a constatat că consumul de alcool poate duce la pierderea de memorie și la deteriorarea funcției cognitive. Un alt studiu, realizat de Universitatea din California, San Francisco, a constatat că alcoolul poate crește riscul de apariție a Alzheimer.

Desigur, nu este obligatoriu ca toată lumea care consumă alcool să dezvolte probleme de sănătate mintală. Cu toate acestea, este important să fii conștient de riscurile asociate consumului de alcool. Dacă te îngrijorezi de sănătatea creierului tău, este mai bine să reduci consumul de alcool sau să îl elimini complet din dietă.

loading...

Add comment