Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
catacombe-calarasi

Misterioasele galerii subpământene de la Călărași.Nu se ştie care civilizaţie le-a construit,dar se spune că ele posedă proprietăţi energetice.

În orașul Călărași, se găsesc tunelurile misterioase care subtraversează Dunărea și Brațul Borcea.Aceste tuneri sunt vechi de mii de ani.Unele voci sustin ca acestea au fost cladite de o civilizatie de mult apusa, dinaintea nasterii poporului geto-dac.

Istoria a conservat foarte bine aceste tuneluri secrete.În perioada comunistă şi în primii ani de după 1990, puţini știau de existența acestor şosele subterane și se foloseau de ele pentru a intra şi a ieşi din Bulgaria vecină.
Istoricii şi arheologii spun că, catacombele, au fost exploatate de Mircea cel Batran si de cavalerii templieri.Aceștia le foloseau ca spaţii de refugiu în calea cotropitorilor, depozite de muniţie şi armament, dar mai ales erau folosite pe post de spital de campanie.

Se spune că aceste catacombe păstrează și acum proprietăţi energetice și chiar tămăduitoare.Oamenii locului spun că cei care pătrund adânc în galerii se simt, deodată, liberi, „uşori precum pasărea cerului, aşa cum parcă ar pluti”.Bătrânii din zonă istorisesc o poveste despre o păţanie petrecută în anii 1960-1970.Aceștia spun că în acea perioadă s-a demolat masiv în zonă, pentru a se face loc blocurilor.Când au început forările pentru săparea fundaţiilor s-a produs un cutremur destul de puternic, iar la un moment dat s-a auzit o bubuitură de proporţii, fără ca însă ceva anume să fi explodat în interior sau la suprafaţă.Explozia ar fi fost legată de o poartă energetică spre o nouă lume, ce ar fi fost „deranjată” de acţiunea omului.De aici vine și povestea că locul posedă proprietăţi energetice și că tunelurile reprezintă o poartă de trecere dincolo, într-o altă dimensiune a spaţiului şi timpului, într-un univers paralel.

Totodată pereții și cărămizile scoase din zidul tunelurilor ar fi pus semne de întrebare.Vorbindu-se că au existat cândva comori fabuloase, tezaure monetare, bulgări de aur şi bijuterii în acele locuri, de aceea arată așa acum.Alţi adepţi ai teoriilor conspiraţioniste sunt însă de părere că aici aveau loc ceremonii de vrăjitorie şi de magie.Totuși aceste povestiri sunt vocile poporului.

Istoricul Constantin Tudor ar fi spus că adevărul istoric despre catacombele
Călărașiului spune că acestea ar fi fost defapt depozite pentru bunurile perisabile.Mulţi s-au grăbit să le catalogheze a fi opera unor civilizaţii demult apuse.

loading...

Add comment