Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
frigider-aliment

Un aliment pe care toată lumea îl are în frigider, dar care nu știai că, crește riscul de cancer.

Cancerul este adesea numit „boala secolului” datorită prevalenței sale crescânde și impactului semnificativ asupra societății. În multe țări, cancerul este una dintre principalele cauze de deces.

Un aliment comun care a fost legat de un risc crescut de cancer în unele studii este carnea procesată. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a clasificat carnea procesată – cum ar fi cârnații, șunca, baconul și alte tipuri de carne conservată – ca fiind carcinogenă pentru oameni. Acest lucru se datorează faptului că procesele de conservare pot duce la formarea de compuși nocivi, cum ar fi nitrații, nitriții și nitrozaminele.

Cu toate acestea, este important să rețineți că riscul de cancer este influențat de o varietate de factori, inclusiv genetica, stilul de viață și expunerea la anumite medii. Consumul ocazional de carne procesată nu va duce automat la cancer, dar un consum regulat și în cantități mari poate crește riscul.

Este întotdeauna o idee bună să aveți o dietă echilibrată și variată, cu multe fructe, legume, cereale integrale și proteine slabe. Dacă aveți îngrijorări cu privire la dieta dvs. și riscul de cancer, ar trebui să discutați cu un medic sau un dietetician.

loading...

Add comment