Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
lacul-sovata

Lacul din România, unic în lume, unde poți face baie în apă rece, dar și caldă în același timp.A intrat și în Cartea Recordurilor.

Situat în inima stațiunii Sovata din județul Mureș, Lacul Ursu este o bijuterie naturală care impresionează prin unicitatea sa.El s-a făcut cunoscut în întreaga lume datorită unei caracteristici uluitoare – capacitatea sa de a oferi baie în ape calde și reci simultan.Cunoscut drept cel mai mare lac helioterm din lume și cu o concentrație de sare de aproximativ 100 g/l, lacul oferă turiștilor senzația de plutire.

Fenomenul heliotermic, acumulare de energie termică se referă la faptul că încălzirea apei se datorează pur și simplu căldurii emise de soare. Razele solare trec prin apa dulce de la suprafața lacului și se acumulează în apa sărată, mărindu-i continuu temperatura.Titlul său de cel mai mare lac helioterm din lume îi adaugă un farmec special și îl transformă într-o destinație obligatorie pentru cei în căutarea frumuseții naturii și a relaxării terapeutice.

Pentru cei ce se îndreaptă spre această bijuterie naturală, experiența este cu adevărat de neuitat. Cu priveliști spectaculoase asupra Munților Harghita și cu aerul proaspăt al zonei montane, vizitatorii sunt întâmpinați de o oază de liniște și relaxare. Oferind opțiuni atât pentru cei ce caută să se relaxeze și să se refacă în apele termale, cât și pentru cei ce doresc să se îmbăieze în răcoarea apei de munte, Lacul Ursu este un loc care îmbină perfect plăcerea și aventura.

Lacul Ursu rămâne o destinație de neegalat pentru cei ce doresc să se bucure de dualitatea unică a apelor calde și reci. Cu frumusețea sa uimitoare și cu intrarea sa în Cartea Recordurilor, acest loc magic continuă să atragă și să inspire vizitatori din întreaga lume. O experiență la Lacul Ursu este cu siguranță una ce nu poate fi uitată și care lasă amintiri de neșters în inimile celor ce au norocul să o trăiască.

loading...

Add comment