Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Ce se întâmplă cu corpul dvs. dacă nu mai consumați pâine deloc

Din ce în ce mai mulți oameni s-au oprit din consumul de pâine și încearcă să urmeze diete care nu conțin carbohidrați rapizi.Mii de bloggeri au împărtășit o mulțime de informații pe internet despre cum s-a schimbat viața lor, deoarece au decis să renunțe la produsele pe bază de făină.Rezultatele sunt cu adevărat impresionante: pielea lor devine mai sănătoasă, pierd în greutate și devin mai energici.Dar toate aceste sfaturi într-adevăr funcționează? noi vrem să înțelegeți dacă toate tipurile de pâine sunt dăunătoare sau poate doar câteva dintre ele. Am dori să împărtășim câteva informații cu dvs. și sunteți liberi să ajungeți la propriile concluzii.

Pâinea albă versus păinea neagră.

Pâinea integrală de grâu și pâinea alcătuită din secară sau făină integrală de grâu sunt absolut fine. Aceste produse sunt sănătoase, dar când vine vorba de pâine albă, nu e bine pentru tine. În secolul al XX-lea, făina și drojdia au fost schimbate și o combinație de energie intensă și aditivi a deplasat complet timpul în maturarea aluatului. Acesta este motivul principal pentru care să nu mâncam pâine albă, chiar și pâinea albă de calitate superioară. Să vă explicăm acest lucru.Iată câteva motive care ne îndeamnă să renunțăm la consumul de pâine albă.

Boabele de grâu sunt bogate în vitamine . Dar toate substanțele utile pur și simplu dispar atunci când cerealele sunt procesate. Chiar și făinurile albe de calitate superioară păstrează numai 30% din substanțele benefice pe care le conțin înainte de a fi prelucrate și, din păcate, aceste substanțe devin inactive după doar 2 săptămâni. Apropo, termenul de valabilitate al făinii este de aproximativ 12 luni.

Pâinea albă nu are gust.


Să recunoaștem că pâinea albă nu are gust. Dar acesta este motivul pentru care mulți oameni o iubesc. Nu vă împiedică să vă bucurați de gustul cărnii, al supelor sau al brânzei pe care le mâncați. Dar, în comparație cu produsele din făină integrală, nu face ca gustul să fie mai bun.

Pâinea albă este tratată cu diferite substanțe chimice și poate fi toxică.


Lumea modernă cere cât mai mult grâu posibil. Pentru a crește mai mult grâu în perioade mai scurte de timp, agricultorii îl presară cu pesticide. Și pentru a-l proteja de rozătoare și ciuperci, este tratat cu diferite substanțe chimice. În plus, pentru a face făina albă, producătorii îl înălbesc folosind aceleași substanțe pe care le folosim pentru spălare: peroxidul de benzoil, persulfații și dioxidul de clor. Înainte de a cumpăra pâine, asigurați-vă că este făcută cu făină organică, nu cu făină rafinată. Făina rafinată este supusă procedurilor descrise mai sus.

Pot apărea probleme de piele.

Suntem ceea ce mâncăm. Și dacă o persoană mănâncă în cea mai mare parte produse din făină, se pot confrunta cu probleme ale pielii . Acneea este de obicei cauzată de glutenul conținut în pâine. Corpul nu poate excreta gluten, deci provoacă și leziuni intestinale. Înainte de a merge la un dermatolog, încercați să vă schimbați mai întâi dieta.

Probleme de digestie.

Glutenul, după cum ne-am amintit mai sus, poate provoca probleme digestive diferite. Pâinea integrală conține un element important – fibră – în timp ce produsele din făină nu au acest lucru. 5-6 felii de pâine integrală pe zi vă oferă suficientă fibră pentru a respecta norma zilnică. Dacă doriți să obțineți această normă consumând fructe și legume, va trebui să consumați 14 mere, 21 morcovi, 25 de roșii sau aproximativ 5 castraveți.

Pâinea albă cauzează îmbătrânirea prematură.

După cum deja știți, pâinea albă este un produs care nu conține substanțe benefice . Alimentația alimentelor care nu conțin vitamine face imposibil pentru corpul nostru să rămână tânăr. Astfel, cei care iubesc produsele din făină rafinată tind să arate mai în vârstă decât sunt de fapt.

Pâinea provoacă dependență.
Pâinea este ca un drog. Făina albă determină creșterea nivelului de zahăr din sânge și, ca rezultat, crește nivelul de insulină. Când mănânci o felie de pâine, zahărul din sânge se ridică repede, dar apoi scade repede și începi să te simți mai rău și vrei să mănânci carbohidrați mai rapizi pentru a te simți mai bine. Astfel de modificări drastice ale nivelului zahărului din sânge pot duce chiar la diabet.

Pot apărea excesul de greutate și obezitatea.
Pentru mulți, aceasta poate fi motivul numărul unu pentru a renunța la consumul de alimente cu făină rafinată. Peste 70% dintre persoanele care nu mai consuma pâine pierd o greutate în primele 2 săptămâni. O felie de pâine de dimensiuni medii conține 0,6 g de fibră , iar celelalte ingrediente se transformă în grăsimi corporale. Indicele glicemic pentru pâine este chiar mai mare decât pentru ciocolată. Și amidonul conținut în produse de patiserie se descompune în tractul digestiv și se transformă în glucoză care intră în sânge, ceea ce înseamnă că vă va face să vă simțiți foame în curând.

Aveți mare grijă atunci când cumpărați pâine și citiți cu atenție toate ingredientele ce le conține. Sănătatea dvs. este mai presus de toate.

loading...

Add comment