Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

10 sfaturi rapide de prim ajutor pe care toată lumea ar trebui să le știe.

Cunoașterea faptelor de bază ale primului ajutor vă poate ajuta să salvați vieți, inclusiv viața ta.Când te afli în mijlocul unei situații de urgență, e mai bine să știi cum să evaluezi situația, ce poți să faci pentru a ajuta și chiar să știi diferența dintre ce ajută și ce nu.Noi credem că ar trebui să aveți grijă de voi înșivă, așa că am pregătit câteva sfaturi rapide de prim ajutor, care vă pot salva viața!

1. Răni.


Ori de câte ori aveți de-a face cu o rană, ar trebui să încercați întotdeauna să o ridicați deasupra nivelului inimii voastre.Acest lucru calmeaza umflarea si ajuta lichidul sa se scurga din zona. Dacă rana este pe șolduri sau fese, culcați-o și ridicați-o cu perne.Dacă nu reușiți să ridicați rana, încercați să o păstrați la nivelul inimii sau cât mai aproape posibil.

2. Arsuri de gradul I.


Arsurile de gradul întâi, cunoscute și sub denumirea de arsuri superficiale, influențează numai stratul superior al pielii. Deși ar putea fi dureroase, ele nu sunt grave. Pentru a le trata, clătiți rana cu apă călduță .În timp ce gheața ar putea părea mai folositoare, poate provoca mai multă leziune tisulară.După curățarea arsurilor, aplicați un pachet de gheață sau compresie rece . Utilizarea untului sau a grasimii este un remediu popular vechi, dar asta poate provoca mai multă leziune la nivelul plăgii, deoarece încetinește eliberarea căldurii. O pastă realizată prin amestecarea apei și a bicarbonatului de sodiu poate ajuta de asemenea la eliberarea căldurii din arsură.

3. Atac de cord.


Când vine vorba de atacuri de cord, intervenția timpurie ajută la limitarea daunelor. A mesteca o aspirina poate ajuta deoarece va inhiba trombocitele din sange care cauzeaza coagularea sangelui, ceea ce blocheaza arterele. Atunci când luați aspirină, este important să luați doze mici și să mestecați pilula în loc să o înghițiți sau să o luați cu apă, deoarece aceasta va ajuta să funcționeze mai repede. Încercați să contactați serviciile de urgență cât mai curând posibil.

4. Înțepături de albină.


Dacă sunteți înțepat de o albină sau viespe, trebuie să îndepărtați cât mai repede acul.Atunci când o albină își pierde acul, eliberează un miros care atrage alte albine în zonă, care probabil vă va lovi de apărare. Odată ce acul este scos și ați părăsit zona, spălați rana și aplicați o compresie rece. Dacă sunteți alergic, încercați să contactați serviciile de urgență cât mai curând posibil.

5. Fracturi.


Când vine vorba de fracturi , nu încercați să îndreptați rana, dar mențineți membrele stabilizate și imobile folosind o atelă și umplutură. Cel mai important este să-l păstrați în aceeași poziție. În timp ce o fractură ar putea fi o dislocare simplă sau o entorsă, ar trebui să căutați întotdeauna tratament medical pentru a vă asigura că vătămarea corporală nu este mai gravă sau chiar pentru a evita un prejudiciu suplimentar.

6. Leziuni oculare.


Când te rănești, de obicei, primul lucru pe care ar trebui să-l faci este să curăți rana. Cu toate acestea, atunci când vă răniți ochiul , cel mai important lucru de făcut este să vă acoperiți ochiul și apoi să căutați ajutor. Încercând să vă curățați ochiul, puteți risca să vă răniți și mai mult, provocând eventual daune permanente. Principala excepție de la această regulă este atunci când substanțele chimice ajung în ochi, caz în care trebuie să le spălați imediat cu apă.

7. Cicatrici.


Bicarbonat de sodiu are proprietăți dezinfectante care ajută la prevenirea formării unei cicatrici, care poate elimina o cruste întărită și care poate preveni chiar și infecția. Atunci când se tratează o cicatrice cu bicarbonat de sodiu, este important să lăsați rana să fie expusă la aer liber. În plus, bicarbonatul de sodiu poate fi, de asemenea, amestecat cu apă pentru a forma un antiseptic.

8. Respirația obstrucționată.


Dacă cineva a încetat să respire , există de obicei un blocaj în căile respiratorii. Întoarceți persoana pe spate, verificați gura și eliminați orice ar putea bloca respirația, chiar lichide. Pentru a deschide căile respiratorii, înclinați capul și ridicați bărbia, plasându-vă mâna în partea de sus a capului sau a frunții. Alternativ, puteți efectua ceea ce se numește „tracțiune maxilară” prin plasarea degetelor sub maxilar și împingerea maxilarului inferior, fără a mișca gâtul, pentru a deschide gura. Acest lucru ridică limba departe de căile respiratorii și ajută la reducerea blocajului aerului. După aceasta, efectuați o înclinare a capului până când căile respiratorii se deschid.

9. Sfaturi pentru înlăturarea bandajelor.


Primul ajutor nu este important doar atunci când vă faceți rău, dar și în timpul procesului de vindecare.Pentru a o menține în siguranță, încercați să dizolvați adezivul prin acoperirea zonei în ulei pentru bebeluși, frecarea alcoolului sau chiar a apei calde. De asemenea, puteți îngheța zona cu cuburi de gheață.În ciuda tentației de a-l distruge, este important ca rana să fie îndepărtată lent, deoarece altfel riscați să rupeți o crustă sau chiar să redeschideți o tăietură.

10. Înțepături de meduze.


Nimic nu poate distruge o zi frumoasă la plajă ca înțepăturile de meduze.Puteți încerca să clătiți rana cu apă sărată. Puteți, de asemenea, clătiți cu apă fierbinte, oțet sau acoperiți rana cu o soluție de bicarbonat de sodiu și apă.S-ar putea să fi auzit legenda populară urbană că urina poate fi folosită pentru a trata înțepăturile de meduze. Realist, urina, de obicei, nu are suficientă aciditate pentru a contracara veninul.Deși există pretenții că urina poate reduce durerea, apa caldă este la fel de eficientă.

loading...

Add comment