Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Alifia de urzică – utilă în dureri articulare, reumatice, sciatică (cum să o prepari în casă)

Urzica, o plantă care poate părea plictisitoare din cauza înțepăturilor sale, ascunde în frunzele sale numeroase beneficii pentru sănătate. Una dintre modalitățile tradiționale de a profita de proprietățile sale vindecătoare este printr-o alifie de urzică, care poate ajuta la ameliorarea durerilor articulare, reumatice și chiar de sciatică. Iată cum o poți prepara și utiliza în confortul casei tale.

Ingrediente necesare:

Frunze de urzică (aproximativ o cană)
Ulei de măsline sau ulei de floarea-soarelui
Oală cu capac
Un borcan curat cu capac etanș

Instrucțiuni de preparare:

Pentru a prepara alifia, vei avea nevoie de frunze de urzică proaspete. Asigură-te că le culegi cu atenție, purtând mănuși pentru a preveni înțepăturile. Culege frunzele tinere, de preferință înainte ca planta să înflorească, deoarece conțin mai mulți nutrienți.

Lasă frunzele de urzică la uscat timp de câteva ore sau până când s-au uscat complet. Această etapă este importantă pentru a elimina excesul de umiditate, deoarece prezența apei poate afecta calitatea alifiei.

Alege un ulei de bază de bună calitate, cum ar fi uleiul de măsline sau uleiul de floarea-soarelui. Pune uleiul într-o oală și încălzește-l la foc mic. Nu trebuie să fie fierbinte, ci doar călduț.După ce uleiul s-a încălzit puțin, adaugă frunzele de urzică uscate. Asigură-te că frunzele sunt complet acoperite de ulei.

Pune capacul pe oală și lasă amestecul să infuzeze la foc mic timp de aproximativ 30 de minute. Această etapă va permite uleiului să absoarbă compușii benefici din urzică.

După ce amestecul a fost lăsat la infuzat, strecoară-l într-un borcan curat și închide-l etanș. Acest ulei infuzat cu urzică va fi baza alifiei.

Alifia se realizează amestecând uleiul infuzat cu urzică cu ceară de albine. Într-o oală, topi o cantitate mică de ceară de albine la foc mic. Ceara va acționa ca agent de îngroșare și stabilizare a alifiei.

După ce ceara s-a topit, adaugă uleiul infuzat cu urzică și amestecă bine. Asigură-te că ingredientele sunt bine omogenizate.

Lasă amestecul să se răcească, iar când începe să se îngroașe, transferă-l în borcane curate cu capac. Acesta este produsul tău finit – alifia de urzică.

Cum să folosești alifia de urzică:
Aplică alifia de urzică în zonele dureroase ale articulațiilor, cum ar fi genunchii, spatele sau în zona afectată de sciatică.
Masează ușor alifia în piele, lăsând-o să pătrundă.
Folosește alifia de urzică de câteva ori pe zi, după cum este necesar.

Alifia de urzică poate ajuta la ameliorarea durerilor articulare și a altor afecțiuni, dar este întotdeauna bine să consulți un profesionist în domeniul sănătății înainte de a începe orice tratament sau remediu naturist. Acesta este un ghid informativ și nu înlocuiește sfatul medical.

loading...

Add comment