Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
redu-ridurile

Scapă de riduri: 10 Soluții simple pentru a reduce semnele îmbătrânirii, fără intervenții chirurgicale.

Soarele joacă un rol major în îmbătrânirea prematură a pielii noastre. Alte lucruri pe care le facem, de asemenea, ne pot îmbătrâni pielea mai repede decât ar face-o în mod natural. Pentru a-și ajuta pacienții să prevină îmbătrânirea prematură a pielii, dermatologii le oferă pacienților următoarele soluții simple.

1.Evitați expresiile faciale repetitive. Când faci o expresie facială, contracti mușchii de la bază. Dacă contractați în mod repetat aceiași mușchi timp de mulți ani, aceste linii devin permanente. Purtarea ochelarilor de soare poate ajuta la reducerea liniilor cauzate de strabirea ochilor.

2.Spălați-vă fața de două ori pe zi și după ce transpirați puternic. Transpirația, mai ales atunci când purtați o pălărie sau o cască, irită pielea, așa că doriți să vă spălați pielea cât mai curând posibil după transpirație.

3.Aplicați o cremă hidratantă facială în fiecare zi. Crema hidratanta retine apa in pielea noastra, oferindu-i un aspect mai tineresc.

4.Evitați fumatul.Fumatul accelerează foarte mult cât de repede îmbătrânește pielea. Provoacă riduri și un ten tern și paliu.

5.Protejează-ți pielea de soare în fiecare zi. Indiferent dacă petreci o zi la plajă sau pur si simplu stai afară, protecția solară este esențială. Vă puteți proteja pielea căutând umbră, acoperindu-vă cu îmbrăcăminte de protecție solară – cum ar fi o cămașă ușoară și cu mâneci lungi, pantaloni, o pălărie cu boruri largi și ochelari de soare cu protecție UV – și folosind protecție solară cu spectru larg, SPF 50.Ar trebui să aplicați protecție solară în fiecare zi pe toată pielea care nu este acoperită de îmbrăcăminte.

6.Exfoliați săptămânal.Pielea noastră elimină celulele moarte în mod regulat, creând un nou strat la fiecare 28 de zile. Dar acest proces poate încetini în timp, ducând la un ten cu aspect plictisitor și pete aspre. Pentru a ajuta la îndepărtarea acelor depuneri, exfoliați săptămânal pentru o piele mai strălucitoare.

7.Hidratați-vă îndeajuns.Este esențial să bei suficientă apă în fiecare zi și să folosești o cremă de față care să hidrateze corespunzător celulele pielii.Ridurile durează mult să apară și sunt mai puțin vizibile atunci când celulele pielii sunt bine hidratate.

8.Mănâncă mai mult pește.Consumul regulat de somon și alți pești de apă dulce ajută la minimizarea apariției ridurilor.Acest tip de alimente conțin acizi omega-3 și alte grăsimi sănătoase, care contribuie la o piele nouă, sănătoasă și suplă.

9.Dormi mult pentru a combate ridurile.În timpul somnului, fluxul sanguin al pielii crește, iar organul își reconstruiește colagenul și repară daunele cauzate de expunerea la UV, reducând ridurile și petele de vârstă.

10.Faceți exerciții regulate pentru a îmbunătăți elasticitatea pielii.Mișcarea este o altă parte importantă a unui stil de viață sănătos. Vă ajută să vă mențineți pielea tonifiată și elastică și, de asemenea, poate reduce riscul de cancer de piele. Exercițiile îmbunătățesc condițiile pielii prin creșterea circulației sângelui și livrarea de oxigen și substanțe nutritive către piele. Țintește-te să faci cel puțin 30 de minute de mișcare în fiecare zi.

Chiar și persoanele care au deja semne de îmbătrânire prematură a pielii pot beneficia de schimbarea stilului de viață. Așa că ține cont de aceste sfaturi și pune-le în aplicare!

loading...

Add comment