Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
arde-cancerul

Aparatul care arde cancerul, premieră în România! Fără intervenții chirurgicale sau iradiere, tratamentul cu ultrasunete focalizate de intensitate înaltă (HIFU) distruge țesutul canceros prin supraîncălzire.

Fără intervenții chirurgicale sau iradiere, tratamentul cu ultrasunete focalizate de intensitate înalta (HIFU) distruge țesutul canceros prin supraîncălzire. Potrivit csid.ro, terapia poate fi efectuată doar contra- cost, la o clinică privată din Capitală.

Echipamentul generator de ultrasunete, în premieră în România, a costat 1,2 milioane de dolari și a fost achiziționat din China, acolo unde acest tratament este folosit pe scară largă.“Ultrasunetele distrug celulele tumorale prin încălzire (ardere) direcționată, fără a afecta organele și țesuturile din jur. Nu există efecte secundare”, explică dr. Nicolae Vergă, directorul Centrului Medical Bio Terra Med.

În cele mai multe cazuri, va trebui să faceți un test imagistic, cum ar fi un RMN sau o ecografie, înainte de procedura HIFU. Acest lucru va ajuta furnizorul dvs. de asistență medicală să găsească locația exactă a țesutului pe care doresc să-l ținteze.Pacientul se pregătește pentru această intervenție ca și pentru o procedură minim invazivă.E anesteziat total, nu are nevoie de transfuzii sau de recuperare postoperatorie.Metodă HIFU poate fi folosită și în asociere cu alte tratamente medicale.

“Se utilizează pentru cancer la ficat, rinichi, oase, sân, pancreas, pentru țesuturi moi și alte tumori solide, cu excepția celor din măduva spinării, plamâni, stomac și intestine. HIFU este indicat și pentru tumori benigne la uter sau la sân”, susține dr. Nicolae Vergă.

HIFU este un tratament pentru cancer care folosește unde sonore de înaltă frecvență. Aparatul emite unde sonore care transmit un fascicul puternic către o anumită parte a cancerului. Aceasta încălzește și distruge celulele canceroase.Tratamentul cu ultrasunete focalizate de înaltă intensitate este o procedură medicală minim invazivă care utilizează unde ultrasunete pentru a trata anumite afecțiuni, cum ar fi tumorile, fibromul uterin și tremorul. Undele sonore de foarte mare intensitate și foarte concentrate interacționează cu țesuturile vizate din corpul dumneavoastră pentru a le modifica sau distruge.

Unul dintre cele mai mari studii a arătat rate de succes în tratamentul cancerului de prostată între 61% și 95% pentru pacienții tratați cu HIFU.

loading...

Add comment