Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
sfintii-trei-ierarhi

Cea mai puternică rugăciune către Sfinții Trei Ierarhi. Se spune că te ajută să îți meargă bine tot anul

Rugăciunea către Sfinții Trei Ierarhi este una dintre cele mai puternice rugăciuni și îi ajută pe credincioși să le meargă bine întregul an. Totodată tradiția spune că aceasta este una dintre rugăciunile care îndeplinește cele mai arzătoare dorințe.

Sfinţii Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigore Teologul şi Ioan Gură de Aur sunt pomeniți împreună de Biserica Ortodoxă în fiecare an pe data de 30 ianuarie.Ei au trait la sfarsitul secolului al IV-lea si inceputul celui urmator si fiecare dintre ei a avut o contributie esentiala la teologia crestina, fiind numiti „Protectori ai invatamantului teologic”.Cei trei sunt venerați ca sfinți în ortodoxia estică, catolicism, anglicanism și alte biserici creștine.

În data de 30 ianuarie când îi sărbătorim pe Sfinții Trei Ierarhi se spune că este bine să se facă pomenirea morților, astfel că femeile se duc la biserică și dau de pomană alimente pentru sufletul celor adormiți. Se spune că este bine ca în această zi să fie dată de pomană și o lumânare.

Cea mai puternică rugăciune adresată Sfinților Trei Ierarhi.
„Sfinților Ierarhi ai lui Hristos, lauda Bisericii: Vasile înțelepte – stâlp al credinței, Grigorie prea laminate – minte cerească, Ioane Gură de Aur – propovăduitorul înflăcărat al pocăinței, voi cei ce aţi fost dăruiţi Bisericii în vremuri de cumpănă pentru a descoperi credința cea adevărată, primiți această smerită rugăciune pe care o înălțăm către voi, sfinților.

Dăruiți-ne nouă, păcătoșilor, adevărata cunoaștere. Și învăţați-ne cum se cuvine să trăim noi, cei ce purtăm cu nevrednicie numele de creștin. Sârguiţi-vă, sfinților, să-i scoateți pe credincioși din smintelile acestei lumi ticăloase, aşa cum odinioară aţi făcut cu cei pe care i-aţi păstorit.

Fiţi deci călăuzele noastre către cer! Mijlociți cu rugăciunile voastre pe lângă Dumnezeu, să ne dăruiască iertare, smerenie şi înțelepciune! Voi, cei care trăiţi în cer, rugați-vă, sfinților, ca şi noi, cei ce trăim pe pământ, să le gândim şi să le facem pe cele de sus.

Fiţi alături de noi, Sfinților Trei Ierarhi, în viaţa aceasta şi după moarte… Ca şi noi să ne împărtășim de fericirea cea veșnică. Amin!”.

loading...

Add comment