Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
laguna-albastra

Comoara neștiută a României – Laguna Albastră, un fel de „Maldive de România” cu apă turcoaz și nisip fin.

Laguna albastră – așa este cunoscut cel mai atrăgător și impresionant lac din județul Cluj, poate și de pe întreg ținutul țării.Se află la 30 de km de orașul Cluj-Napoca, într-o zonă cu dune de nisip, din nordul dealurilor Siloşului, în imediata apropiere a comunei Aghireşu.Laguna Albastră atrage prin culoare apei sale turcoaz.Lacul s-a format pe locul unei cariere de nisip, o fostă mină de caolin (argilă albă), ce aparţinea de Exploatarea Minei Aghireşu, unde apa s-a acumulat datorită unor izvoare subterane, dar şi prin reţinerea apei provenite din precipitaţii.

Un lac creat prin efortul comun al omului şi al naturii, a cărui culoare şi nisip te fac să te simţi de parcă ai fi în Maldive.Cu o culoare neobişnuită ce seamănă cu azurul, dune de nisip imense, tufişuri de papură de un verde viu şi nisipul alb, arată de parcă ar fi scos dintr-un basm. Numele de “Laguna Albastra” a fost dat lacului de-a lungul anilor, de catre sateni.

În apa viu colorată până în anii ’90 se găseau și peşti. În anul 1995, balta a secat din cauza unor lucrări. Din fericire, însă, apa s-a adunat din nou, păstrându-şi farmecul şi culoarea azurie şi neobişnuită.

De la an, la an, în comuna Aghireșu crește numărul turiștilor. Laguna albastră este catalogată printre cele cinci minuni ale naturii din județul Cluj.Drumul este puțin dificil, deoarece este plin de gropi şi şanţuri, dar în final merită.Lacul este ideal vara pentru scăldat sau făcut plajă.Și pentru pasionații de fotografie este un loc unic, unde pot surprinde această bijuterie a naturii în toată splendoarea.

loading...

Add comment