Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Bâlea Lac,monument al naturii din inima Munților Făgăraș

Lacul Bâlea este fără îndoială unul dintre cele mai frumose și mai spectaculoase peisaje din Făgăraș. Bâlea Lac este una dintre minunile naturale umitoare ale României, care merită văzut.Este un lac glaciar situat la o altitudine de 2.034 de metri în pietrele accidentate ale Munților Făgăraș, numiți și „Alpi Transilvăneni” de către geograful francez Emmanuel de Martonne.

Geografic, lacul Bâlea a apărut atunci când un ghețar a erodat munții și apoi s-a topit. Istoric, există o legendă legată de numele lacului, al cărui personaj principal este tânărul cioban Balea.Povestea se întâmplă că într-o zi, când el își păștea oile în munți, lângă o pădure, i-a apărut un urs care a sărit din copaci, dar Balea a fost suficient de curajos pentru a-l învinge și a-l alunga.Când regele a auzit de curajul său, Balea a fost invitat să facă parte din gardienii regelui.Șederea lui la castel a venit cu dragostea fiicei celei mai mari a regelui. A reușit să-l convingă pe cioban să se căsătorească cu ea, dar în ziua nunții lor, o furtună violentă a apărut de nicăieri. Din păcate, cei doi și-au pierdut viața în furtună.Atinși de povestea lor, localnicii au decis să numească lacul după curajul păstorului.

Lacul Bâlea nu este doar un simplu loc pentru a face câteva poze minunate, ci și un loc ideal pentru drumeții, escaladări, ciclism sau chiar schi în timpul iernii.Cu înălțimi care depășesc 2.000 de metri, Munții Făgăraș sunt perfecți dacă vă plac drumețiile. Mai multe rute de drumeție pornesc din lacul Bâlea, mergând spre vârfurile munților și văilor dramatice. Urmând traseele marcate, puteți atinge vârful cel mai înalt, Moldoveanu, la 2.544 metri într-o drumeție de nouă ore sau al doilea cel mai înalt, Negoiu, la 2.535 metri într-o drumeție de cinci ore.

Cea mai ușoară cale de a ajunge la acest frumos loc este să urmezi drumul deosebit al Transfăgărășanului de la Sibiu.O porțiune a drumului (aproximativ 25 km) este închisă între 31 octombrie și 1 iulie din cauza riscului de avalanșe și a faptului că drumul este îngropat sub zăpadă. În timpul iernii, Lacul Bâlea se transformă într-o stațiune de schi cu cea mai lungă pârtie de schi din România.Iar dacă vrei să petreci o noapte în acest loc minunat, vei găsi multe cabane rustice care oferă cazare excelentă și mâncare tradițională românească, ceea ce face ca șederea cuiva să fie de neuitat.O experiență unică este Hotelul de gheață construit în timpul iernii din cuburile de gheață extrase din lac.Lacul Bâlea este o locație obligatorie pentru toți iubitorii de natură.

loading...

Add comment