Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
nicolae-ceausescu

Lucruri neștiute, ținute secret, despre liderul comunist Nicolae Ceaușescu.

Probabil că majoritatea dintre noi știu cine a fost Nicolae Ceaușescu.Dictator român, secretar general al Partidului Comunist Român și șeful de stat al Republicii Socialiste România din 1967 până la căderea regimului comunist, în data de 22 decembrie 1989.În ciuda acestor lucruri, există și astăzi oameni care consideră că a fost totuși un conducător bun și se gândesc cu drag la el.În continuare noi vom dezvălui câteva lucruri despre Nicolae Ceaușescu mai puțin cunoscute de populație.

Nicolae Ceauşescu și-a dorit să facă din România o țară independentă, fără datorii externe.Dictatorul visa la o independență deplină și voia să plătească toată datoria externă pe care România a acumulat-o în timpul revoluției industriale conduse de Ceaușescu.În anul 1989, Ceaușescu a plătit datoria externă a țării în valoare de 60 de miliarde de lei.

A supraviețuit unui accident de avion.Avionul în care se afla în timpul unei călătorii la Moscova s-a prăbușit când a aterizat, patru persoane și-au pierdut viața,iar Nicolae Ceauşescu a supravieţuit doar cu răni uşoare.

Nicolae Ceaușescu nu avea multă educație.
Nicolae Ceauşescu a reuşit să termine doar 4 clase în şcoală, reprezentând şcoala elementară. A trebuit să se mute din satul natal Scornicești, județul Olt și s-a mutat la București la 11 ani, unde a devenit ucenic cizmar.

Nicolae Ceauşescu s-a căsătorit cu iubita unui dintre frații săi.Soția sa, Elena Ceaușescu, a fost de fapt iubita unuia dintre frații lui Ceaușescu înainte de a se îndrăgosti de liderul României.Nici aceasta nu avea multă școală, abia știa să scrie și nici măcar nu putea vorbi corect româna.

Liderul comunist a făcut 7 ani de închisoare.El a fost condamnat la doi ani și jumătate de închisoare în primă fază și și-a ispășit pedeapsa până în anul 1938 la închisoarea Doftana, din județul Prahova.După doi ani, în anul 1940 a fost încarcerat din nou la închisoarea din Jilava, apoi transferat în anul 1942 la Caransebeș și un an mai târziu la Văcărești.A fost eliberat în data de 4 august 1944.

Una dintre fobiile sale era să nu moară împușcat și exact așa s-a întâmplat.A fost executat după un scurt proces în decembrie 1989, împreună cu soția sa, Elena Ceaușescu.Execuția lui a fost un act de sălbăticie comis chiar în ziua de Crăciun, 25 decembrie 1989. Dar acum toate acestea aparțin trecutului și nu putem face mare lucru decât să ne amintim ce s-a întâmplat și să ne asigurăm că greșeli similare nu vor mai fi făcute din nou.

loading...

Add comment