Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
rapa-rosie

Canionul României sau Râpa Roșie, un loc de poveste unic în Europa.Mulți nu știu de această frumusețe a naturii.

Răpa Roșie a devenit un monument al naturii încă din anul 1950.Fiind mai puțun cunoscută de români, această frumusețe naturală este o rezervație geologică și botanică.Acesta rezervație naturală este un loc privilegiat pentru observarea păsărilor, deoarece este situat într-o zonă cu habitate foarte contrastante: pe de o parte sunt zonele umede și toate speciile care se găsesc acolo, iar pe de altă parte, zona semiaridă înconjurătoare cu vegetație joasă.

Râpa Roșie se află în județul Alba, în apropierea localității Sebeș,un oraș surprinzător de frumos.Răpa Roșie este cunoscută drept Canionul României, deoarece oamenii spun despre această minune naturală că seamănă bine cu Marele Canion din SUA.Uriașa stâncă roșie are 800 de metri lungime și oferă o priveliște impresionantă.Zona protejată se întinde peste 10 hectare.Deși poate nu arată la fel de impunător precum formațiunile stâncoase din SUA, oferă călătorilor și turiștilor o priveliște impresionantă.Această formă spectaculoasă s-a format prin eroziunea apei și a vântului.Râul Secaș a săpat adânc prin straturile de pietriș, gresie și cuarț și a creat relieful impresionant care își schimbă și astăzi aspectul.Văzute de aproape, mai ales pe timp de vară, culorile canionului alternează – rocile și flanșele roșii sunt acoperite cu verde. Deasupra coloanelor, dealul se extinde cu poieni verzi umbrite cu copaci, astfel petele rosiatice par aproape ireale.Culoarea roșie se itensifică înainte de apusul soarelui.

Acest loc de poveste nu este atât de cunoscut de români, prin urmare frumusețea sa naturală este bine păstrată.Totuși nu există vizitator să nu rămână fascinat de formațiunea naturală de stâncă.Râpa Roșie este o formațiune de stâncă uimitoare sculptată frumos de natură de-a lungul secolelor.Este un loc unic de acest fel în România, cât și în Europa.Peisajul sălbatic și pitoresc, face un loc ideal pentru drumeții și timp petrecut în natură.Canionul poate fi observat și de pe autostrada A1.Dar este ideal să faceți un ocol și să admirați priveliștea impunătoare de aproape.

Răpa Roșie se află în centrul României, în Transilvania.Aici sunt cele mai frumoase și mai autentice regiuni de vizitat.Acest monument natural unic cu stânci sedimentare abrupte erodate de culoare roșiatică, sculptate în mod natural în forme de coloane, turnuri și piramide merită cu siguranță vizitat.Țara noastră are o mulțime de locuri frumoase de vizitat, dar care din păcate sunt prea puțin promovate și prea puțin cunoscute de români.

loading...

Add comment