Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
ghimbir

Iată ce se întâmplă în corp dacă mănânci ghimbir în fiecare zi timp de o săptămână.Medicii nu își explică.

Ghimbirul este un aliment cu proprietati si beneficii deosebite asupra sanatatii organismului, atestate de studii de specialitate.Ghimbirul este o planta care isi are originile in padurile tropicale din Asia de Sud si este folosita de secole atat in alimentatie, pentru a condimenta mancarea, cat si ca suport in medicina integrativa.Ghimbirul conține gingerol, shogaol, zingiberen și o gamă întreagă de vitamine și minerale. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că ghimbirul are o lungă istorie medicală.

Ghimbirul scade riscul bolilor de inimă.
Ghimbirul reduce nivelul trigliceridelor si al colesterolului, scade tensiunea arteriala, impiedica formarea cheagurilor de sange si are proprietati vasodilatatoare.

Reduce senzaţia de greaţă.
Ghimbirul poate fi consumat crud sau în ceai. Mai multe cercetări au constat că ghimbirul manifestă proprietăţi antiemetice, inclusiv pe durata sarcinilor la gravide.

Ghimbirul stimuleaza digestia.
Ceaiul de ghimbir scade aciditatea gastrica, stimuleaza enzimele din intestine care au rol in absorbtia nutrientilor si, in plus, stimuleaza procesul de digestie. Consumat regulat, ajuta la eliminarea disconfortului gastric si a balonarii.

Ghimbirul este bun pentru creier.
Stresul oxidativ si inflamatia pot accelera procesul de imbatranire si degradare cerebrala. Ghimbirul previne inflamatiile creierului si ajuta la functionarea memoriei si a altor functii ale creierului.

Sistemul imunitar este mai puternic si tine la distanta gripele si racelile sau trece prin ele mult mai usor, cu ajutorul ghimbirului.

Consumul de ghimbir în fiecare zi timp de o lună poate ajuta la scăderea colesterolului „rău” din organism. Cantitatea de trigliceride din sânge este redusă de substanțele din ghimbir.

loading...

Add comment