Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

8 semnale care pot avertiza apariția unui infarct miocardic

Întotdeauna prevenirea este mai bună decât vindecarea. Această regulă simplă se aplică oricărei boli și este deosebit de importantă atunci când simptomele nu sunt recunoscute în mod corespunzător.Noi am făcut o listă care descrie simptomele cruciale care ar putea apărea înainte cu o lună, sau chiar mai devreme de un atac de cord. Nu trebuie să vă panicați sau să vă izolați când citiți aceste simptome și credeți că vi s-ar putea întâmpla si dvs., dar un pic de conștientizare a sănătății nu rănește pe nimeni niciodată. Acordați o atenție deosebită în cazul în care sunteți în pericol. Câțiva dintre acești indicatori au fost de ajutor oamenilor, care au dat fuga la medic și au aflat din timp ce probleme au sau ar putea avea.

1. Oboseala.


Oboseala neobișnuită este unul dintre principalele simptome care indică un atac de cord iminent. Femeile au mai multe șanse să aibă acest tip de simptom decât bărbații.Activitatea fizică sau psihică nu este motivul oboselii și crește până la sfârșitul zilei. Acest simptom este destul de evident și nu va rămâne neobservat: uneori e obositor să îndeplinești sarcini simple, cum ar fi să aranjezi patul sau să faci un duș.

2. Dureri abdominale.


Durerile abdominale , greața stomacală, senzația de balonare sau stomacul deranjat sunt câteva dintre cele mai frecvente simptome. Acestea sunt la fel de probabil să apară și la femei cât și la bărbați.Durerile abdominale inainte de un atac de cord au o natura episodica, relaxand si apoi revenind pentru perioade scurte de timp. Tensiunea fizică ar putea agrava durerile de stomac.

3. Insomnia.


Insomnia este, de asemenea, asociată cu un risc crescut de atac de cord sau accident vascular cerebral , care este mai frecvent în rândul femeilor. Insomnia include adesea un nivel ridicat de anxietate și absență.Simptomele includ dificultatea de a începe somnul, dificultatea menținerii somnului și trezirea dimineața devreme.

4. Dificultăți la respirare.


Dispnee , sau respirația, este un sentiment puternic de a nu fi capabil să respire adânc. Acesta apare adesea atât la bărbați, cât și la femei timp de până la 6 luni înainte de a avea un atac de cord. De obicei, este un semn de avertizare al unei afecțiuni medicale.Simțiți că nu puteți obține suficient aer, amețeli și dificultăți de respirație.

5. Căderea părului.


Pierderea părului este considerată a fi doar un alt indicator vizibil al riscului de boli de inimă. Cel mai frecvent aceasta afectează bărbații cu vârsta peste 50 de ani, dar unele femei pot fi, de asemenea, în grupul de risc. Baldness este asociat, de asemenea, cu un nivel crescut de hormon cortizol.Acordați o atenție deosebită pierderii părului din vărful capului.

6. Bătăi neregulate ale inimii.


Aritmiile sau bătăile neregulate ale inimii sunt adesea însoțite de un atac de panică și anxietate, în special în rândul femeilor. Se pare că se prezintă în mod neașteptat și se dezvăluie în mod diferit: aritmie sau tahicardie, frecvență cardiacă crescută. Exercițiile fizice ar putea da un stimul suplimentar creșterii frecvenței cardiace, în special în cazurile cu boală de ateroscleroză.Bataia neregulată a inimii durează 1-2 minute. Dacă nu se estompează, puteți simți amețeli și oboseală extremă. Sunați imediat medicul.

7. Transpirația excesivă.


Transpirația neobișnuită sau excesivă este un semn de avertizare timpurie a unui atac de cord. Ar putea să apară în orice moment al zilei sau al nopții. Acest simptom afectează mai des femeile și este de obicei confundat cu bufeurile sau transpirațiile nocturne tipice menopauzei.Simptome asemănătoare gripei, piele senină sau transpirație care are loc indiferent de temperatura aerului sau de efort fizic. Transpirația pare să fie mai excesivă pe timp de noapte; foile de pat pot fi umed până dimineața.

8. Durere toracică.


Bărbații și femeile suferă de dureri în piept în diferite intensități și forme. La bărbați, acest simptom se referă la cele mai importante semne timpurii ale unui atac de cord iminent, care nu ar trebui ignorat. Pe de altă parte, aceasta afectează doar 30% dintre femei.Durerea toracică se poate extinde la senzații de disconfort în una sau ambele brațe mai des la stânga, maxilarul inferior, gâtul, umărul sau stomacul. Poate avea un caracter permanent sau temporar.

loading...

Add comment