Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

7 trucuri în educație care te vor face o mamă ideală în ochii copilului tău

Educația unui copil este atât o artă, cât și o știință. Un părinte ideal este cel care afișează acceptarea necondiționată a ceea ce este copilul. Relația unui părinte cu copilul său influențează acțiunile copilului, inclusiv a problemelor de comportament.Dacă relația ta cu copilul nu este una bună, atunci nu te va asculta.Dacă ai o relație bună cu ei, ai tendința să ai încredere mai mult în ei, să asculți opiniile lor și să fii de acord cu ei.Iată în continuare 7 trucuri care te vor face o mamă ideală în ochii copilului tău.

 1. Evită comportamentul dur.
  Nu țipa și nu îți arăta frustrarea asupra copilului tău. Transmiteți-i mesajul pe un ton liniștitor.Amintește-ți să faci întotdeauna o alegere corectă a cuvintelor.Vorbește-i despre greșeli și învață-l să nu le mai repete.. Există multe alte modalități de a disciplina un copil, care funcționează mai bine și nu implică agresiune.
 2. Întotdeauna fii de partea copilului.
  Copiii au momente când simt că toată lumea este împotriva lor.Ei bine, acela este momentul în care tu trebuie să încetezi să-l mai cerți pentru orice eșec și să încerci să fii de partea lui.Să-l sprijini și să fii acolo când are nevoie de ajutor.În acest fel, el își va dobândi încrederea în sine.
 3. Motivează-l și apreciază-l.
  Dacă copilul tău este mai puțin motivat, poate fi o sursă de îngrijorare, frustrare, uneori chiar disperare și de acolo pot începe problemele.Convingerea copiilor tăi să facă lucrurile pe care nu doresc să le facă pot fi prea dificile. De asemenea, a-i face să înceteze să facă lucrurile pe care nu vrei să le facă poate fi și mai complicat. Dacă copilul tău trece printr-un eșec, motivează-l să încerce din greu să reușească ceea ce-și propune.De asemenea, apreciați-vă copilul pentru o muncă bună, deoarece îi va crește încrederea.
 4. Nu-ți impune părerea.
  Copiii pot suferi unele restricții impuse de părinții lor, ceea ce înseamnă că, chiar dacă copilul dorește să facă ceva, el nu poate face din cauza restricțiilor. Acest lucru creează un sentiment de autocontrol. Atunci când un părinte încurajează independența, îl ajută pe copil să dezvolte un sentiment de direcție de sine în care copilul este liber să exploreze și să performeze lucruri.Independența este un cadou pe care un părinte îl poate oferi copiilor lor.
 5. Respectă-l.
  Cel mai bun mod de a primi un tratament respectuos de la copilul tău este să-l tratezi cu respect. Vorbeste cu copilul tău politicos. Respectă părerea lui. Fii atent când îți vorbește. Tratează-l amabil. Încearcă să-i faci plăcere când poți. Copiii îi tratează pe ceilalți așa cum îi tratează pe ei părinții.
 6. Nu-l forța să mănânce tot ce este pe farfurie.
  Nu-ți forța copilul să mănânce tot, spunându-i lucruri precum „încă o lingură, pentru mama, pentru tata”.În acest fel, îi vei forma copilului un comportament alimentar incorect.Lasă-l să mănânce cât are nevoie, nu să se supraalimenteze.
 7. Arată-i dragoste necondiționată.
  Dragostea necondiționată este iubirea fără a necesita nimic în schimb. Câteva modalități puternice de a arăta iubirea necondiționată față de copiii tăi sunt învățând limba lor, servindu-i necondiționat, învățând să îi asculți, fiind spontani și alte lucruri de acest gen.
loading...

Add comment