Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
dan-damaschin

Preotul Dan Damaschin,omul supranumit îngerul copiilor sărmani, care hrănește aproape 10.000 de copii, îi educă, le oferă încălţăminte, medicamente, rechizite și produse de igienă.

Părintele Dan Damaschin este preot de 25 de ani. Și de 17 ani preot misionar la biserica Maternității Cuza Vodă, din Iași.Tot de atunci el ajută anual mii de copii sărmani, oferindu-le educație, haine, încălţăminte, medicamente, rechizite și produse de igienă.În acești ani a construit și sute de case pentru familiile sărmane.Dan Damaschin este tată, frate, prieten, duhovnic pentru cei nevoiași.

Dan Damaschin a înfiinţat asociaţia “Glasul Vieţii”, determinând sute, mii de mame să nu avorteze, oferindu-le acoperiş şi speranţă. “Casa Vieţii”, complex cu zeci de garsoniere, l-a dedicat fetelor însărcinate, speriate şi repudiate de familie şi societate.Toată povestea se învârte în jurul familiilor aflate la marginea societăţii, o Românie pe care autorităţile şi oamenii în general o ignoră, dar ea există.Între miile de cazuri pe care le ajută, preotul aleargă tot timpul cu credință, că efortul său și al omenilor care îl susțin, salvează o bucata de Românie.

Fiecare bănuţ e gestionat la virgulă şi fiecare caz este preluat după ce se face o anchetă socială, pentru a nu fi păcăliţi. Famiile sunt în permanenţă monitorizate şi consiliate de voluntari. Peste tot încearcă în primul rând să-i salveze pe copii, să-i educe.Zilnic vin noi cazuri, aşa care-l obligă să caute soluţii pentru a funcţiona.

Dan Damaschin vindecă şi salvează o bucată din România, îi şcoleşte copii, îi oblojeşte rănile şi o învăţa cum să iasă la liman, o salvează, o învaţă prin puterea exemplului ce înseamnă muncă şi empatia.O misiune uriaşă pe care o duce cu zâmbetul pe buze.

„În ciuda norilor negri care întunecă o-ntreagă lume, noi credem în Domnul Iisus Hristos, Primăvara Dulce!”, mai transmite preotul pe contul său de Facebook.

„Dragilor, de atâtea ori auzim în jurul nostru că doar de noi depinde să îndreptăm lucrurile. Poate că a venit timpul să acceptăm că doar cu Dumnezeu, împreună, putem merge mai departe, iar lângă Dumnezeu nu avem ce căuta fără iubire jertfelnică, așa cum El ne iubește și se jertfește pentru noi.”

Pe părintele Dan Damaschin îl găsiţi la capela Maternităţii “Cuza Vodă” din Iaşi, str. Cuza-Vodă, nr. 34.Tot cei care doresc să ajute, sunt bineveniți să aducă fie bănuți, hăinuţe sau alimente, cu certitudinea că tot ce primeşte ajunge la cei pentru care un leu face diferenţa.

loading...

Add comment