Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Lacul de acumulare Siriu,un loc magic din județul Buzău.

Barajul, Lacul Siriu este un lac artificial situat în Munții Siriului, la o altitudine de 1.300 m, pe râul Buzău, între masivul Siriu și masivul Podu Calului.Scopul principal al barajului a fost, pe de o parte, să aducă apă adecvată pentru cele mai apropiate localități și să irige 50.000 ha de terenuri agricole, iar pe de altă parte, să producă energie electrică, construind hidrocentrala Nehoiasu.Construcția barajului a început în 1975, iar uzina hidroelectrică Nehoiașu a fost deschisă în 1994.Timp de 20 de ani s-a lucrat la baraj și a fost realizat după o metoda inovatoare pentru acele vremuri, fara ciment, numai din pamant, piatra, steril si miez din argila. Barajul a unit cei doi munti din apropiere, masivul Podul Calului si masivul Siriu.Înălțimea sa este de 122 de metri.Barajul are și rolul de protecţie impotriva inundaţiilor.

Lacul Siriu este considerat o atracție turistică importantă în regiune, deoarece lacul cu apele limpezi este înconjurat de dealuri acoperite de păduri oferind turiștilor care sosesc în zonă un peisaj uluitor. Dezvoltarea hotelurilor și cabanelor agroturistice face ca zona lacului Siriu să fie un loc de agrement perfect.În timpul petrecut pe Lacul Siriu puteți practica călărie, drumeții, ciclism sau vă puteți bucura de natura în toata splendoarea sa.Lacul este apreciat și de cei care adoră pescuitul, deoarece apele de aici sunt pline de pești de aur, păstrăv, caraș și crap.

În apropiere de lac există și o mică stațiune apreciată pentru izvoarele sale termale: Băile Siriu și o atracție mai puțin cunoscută, Lacul Vulturilor, o frumusețe rară, situată la 1.420 de metri altitudine, plină de păstrăv.

Lacul Siriu este un loc magic din județul Buzău.Este înconjurat de păduri de basm și străbătut de-a lungul malului de un drum spectaculos, DN10 Buzău-Brașov, care trece prin mai multe viaducte.Este un loc minunat pentru a-ți petrece concediu împreună cu familia.Mai ales vara, atunci când zona din coada lacului Siriu dispune de posibilități de plajă, plimbări cu pluta și pescuit sportiv.

loading...

Add comment