Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
cascada-cailor

Cascada Cailor,monumentul naturii din Munții Rodnei, considerată cea mai înaltă cascadă din România.

Cascada Cailor este considerată cea mai înaltă cascadă din România.Cascada este situată în apropierea statiunii turistice Borșa, în Muntii Rodnei.Apa colectată într-un circ curge peste un calcar abrupt numit Podul Cailor, în mai multe trepte, rezultând cea mai înaltă cascadă din România. Este situată la o altitudine de 1300 m, iar cascada este de 90 de metri.Peisajul de aici este uimitor și dacă cineva iubește alpinismul, acest loc este raiul pe pământ.

Apa se adună în ceva asemănător cu un bazin în vârful muntelui și de acolo cade pe versantul de calcar al muntelui, cunoscut sub numele de Podul Cailor, în mai multe etape făcând din aceasta cea mai mare cascadă din România.Țara noastră este o foarte frumoasă, și adăpostește o serie de frumuseți naturale.

De ce a primit denumirea de Cascada Cailor?
Potrivit unei legende străvechi, numele cascadei provine dintr-un fapt care a avut loc aici cu secole în urmă. Legenda spune că munții din zonă, datorită pășunilor sale largi, era locul preferat al localnicilor pentru a pășuna hergheliide cai din primăvară până în toamnă. Problema era însă prezența animalelor sălbatice. Hergheliile de cai erau adesea pândite de urși. Nu au avut însă curajul să se apropie din cauza spațiului deschis în care pășteau caii.Așa că, urșii încercau să încolțească caii peste prăpăstiile de la actuala Cascada Cailor. Acesta ar fi fost singurul loc din care caii nu aveau loc să fugă, așa că singura scăpare era să se arunce în abis.Într-o noapte ploioasă, un urs a venit să atace ferma de cai. Înspăimântați de fulgere și de atacul neașteptat al ursului, toată herghelia de cai a fugit în drum, direct spre prăpastie.O mulțime de cai au căzut în abisul cascadei.Nu numai că cascada a primit acest nume, dar întreaga zonă a primit denumiri legate de acest eveniment.Lunca situată deasupra cascadei este Lunca Cailor, Podul Cailor, care se referă la circul glaciar, și Izvorul Cailor, referitor la valea pe care s-a format cascada.

Accesul la cea mai înaltă cascadă din România nu este foarte ușor, dar pentru drumeții experimentați va fi un traseu relativ ușor.Având ca punct de plecare Stațiunea Borșa, puteți ajunge cu ușurință la cea mai mare cascadă din România.Borșa este un oraș deosebit de apreciat de pasionații de sporturi de iarnă, întrucât în ​​apropiere există mai multe pârtii de calitate.De asemenea, aveți ocazia să admirați peisajele pitorești care caracterizează perfect peisajele Maramureșului, aici în Nordul României.

loading...

Add comment