Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
templu

Locul ascuns în inima Ardealului, unde se spune că toate DORINȚELE se îndeplinesc.

Mănăstirea Rupestră Sinca Veche este situată în apropiere de orașul Făgăraș, în județul Brașov, și este renumită pentru frescele sale rupestre unice și atmosfera spirituală specială. Această mănăstire datând din secolul al XVII-lea este construită într-o peșteră și oferă un cadru pitoresc și o experiență spirituală aparte.

Construită în secolul al XVII-lea, Mănăstirea Rupestră Sinca Veche este un complex monastic unic în România. Călugării ortodocși au săpat în piatră, în interiorul unei stânci, o biserică cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”. Biserica rupestră este înconjurată de alte clădiri monastice, cum ar fi chiliile și clopotnița. Biserica este vestită ca loc de reculegere, împlinire a dorințelor bune, dar și de oaresce fenomene paranormale – după părerea unora.

Atracția principală a mănăstirii o reprezintă frescele sale rupestre, care au fost pictate direct pe pereții stâncoși. Aceste fresce remarcabile, realizate în secolul al XVII-lea, prezintă scene biblice și icoane ale sfinților. Culorile și detaliile acestor fresce au supraviețuit de-a lungul secolelor și sunt un exemplu impresionant de artă religioasă.Mănăstirea Rupestră Sinca Veche este un important loc de pelerinaj și o destinație turistică pentru cei care doresc să exploreze bogăția spirituală și istorică a României. Pe lângă frumusețea și valorile culturale, atmosfera liniștită și peisajul natural înconjurător adaugă farmecul acestui loc unic.

Lângă satul Şinca, în apropierea orașului Făgăraș, se găsește ceea ce este cunoscut ca Templul Ursitelor de la Șinca Veche. Această construcție neobișnuită și misterioasă este formată dintr-o serie de stânci verticale așezate într-un cerc, într-o zonă numită „Munții Ursitelor”.

Templul Ursitelor de la Șinca Veche este considerat a fi un sit arheologic și spiritual important. Există teorii și legende locale care atribuie acestui loc un caracter sacru și mistic, sugerând că ar putea fi un loc de cult ancestral sau un sanctuar dedicat unor zeități sau forțe supranaturale. Forma și amplasarea acestui templu unic înconjurat de natură adaugă un aer de mister și fascinație.

Este important de menționat că Templul Ursitelor de la Șinca Veche nu este accesibil publicului larg și nu există facilități turistice sau ghidaj oficial în zonă. Totuși, dacă ești interesat de explorarea acestui loc, este recomandat să obții informații suplimentare de la localnici sau să contactezi autoritățile locale pentru a obține îndrumări și permisiuni necesare.Deoarece este un loc care atrage interesul și curiozitatea multor oameni, este posibil ca Templul Ursitelor de la Șinca Veche să continue să fie cercetat și studiat în viitor pentru a dezvălui mai multe despre originea și semnificația sa.

loading...

Add comment