Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
infectia-unghiei

Infecțiile unghiilor pot fi tratate cu această rețetă naturală cu bicarbonat de sodiu

Infecțiile unghiilor nu sunt deloc plăcute și dă un aspect rău unghiei.Începe ca o mică decolorare sub vârful unghiei. Pe măsură ce progresează, întreaga unghiă devine decolorată și poate începe să se prăbușească de-a lungul marginilor. Dacă sunt descoperite destul de devreme, infecțiile unghiilor pot fi tratate cu succes cu rețete naturiste, cu bicarbonat de sodiu.

Spălați-vă mâinile cu săpun de mâini și apă caldă și uscați-le cu un prosop curat.Într-un vas mic, amestecați 2 linguri de bicarbonat de sodiu cu 1 lingură de apă la temperatura camerei pentru a forma o pastă.Folosind un tampon de vată, acoperiți toată unghia cu pasta. Faceți tot posibilul pentru a o pune sub și de-a lungul părților laterale ale unghiei. Lăsați să stea timp de 10 minute.Clătiți pasta și uscați unghia.Repetați de două ori pe zi până când unghia își revine la culoarea și grosimea normală. Acest lucru poate dura de la câteva zile până la două-trei săptămâni.Nu vă faceți griji dacă unghia cade – acest lucru este normal atunci când tratați infecția unghiei.

Ciuperca unghiilor de la picioare, alias onicomicoza, este o afecțiune deranjantă.Această condiție face unghia de la picioare să arate urâtă și induce și durere.Adulții în vârstă sunt predispuși la ciuperca unghiilor de la picioare în comparație cu adolescenții. Mai jos sunt câteva motive majore care cresc șansele de a face onicomicoză:

 • Trauma unghiilor
 • Diabet
 • Sistem imunitar slab
 • Problemă cu circulația sângelui
 • Picior de atlet
 • Istoric familial de infecție fungică
 • Petrecând mult timp în apă
 • Lucrul într-un mediu umed

Câteva sfaturi pentru a vă feri de infecțiile unghiilor.

 1. Spălați-vă degetele de la picioare cu apă cu săpun și uscați regulat cu o cârpă moale.
 2. Folosiți sandale de duș când vizitați săli de sport, dușuri publice, spa și lângă piscine.
 3. Instruiește-ți salonul să folosească instrumente de aranjare a unghiilor igienizate și sterilizate.
 4. Dacă unghiile tale sunt predispuse la ciuperca unghiilor de la picioare, purtați întotdeauna șosete care respiră și absorb sau atrag umezeala.
 5. Evitați să folosiți pantofi și șosete umede.
 6. Asigurați-vă că purtați pantofi respirabili și confortabili.
 7. Nu împărțiți pantofii și șosetele cu nimeni.

Dacă aveți pielea sensibilă, nu vă bazați pe remediile de la domiciliu, deoarece acestea pot provoca iritații, erupții cutanate, senzații de arsură și reacții adverse.Persoanele care au o ciupercă severă, destul de avansată a unghiilor de la picioare trebuie să consulte un medic pentru un tratament suplimentar.

loading...

Add comment