Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

1 lingurita de hrean ras pe zi ne poate apara de cancer studii

Cel mai interesant beneficiu al hreanului, acela de ajutor în tratarea cancerului, a fost descoperit recent. Hreanul conține cantități semnificative dintr-un component numit glucosinolate care oprește creșterea tumorilor. Cu toate că mai există și alte crucifere precum broccoli care au această componentă, hreanul are de zece ori mai mult.

„Conține o enzimă care sparge glucosinolatele în substanțe responsabile de beneficiile anticancer”, afirmă Mosbah Kushad, de la Universitatea din Illinois. Datorită calităților antimicrobiene, hreanul e bun și pentru tratarea infecțiilor urinare. În Germania, hreanul a fost aprobat ca tratament adjuvant în infecții de tract urinar, pentru că se consideră că are efect antibiotic.

Hreanul conține o cantitate impresionantă de Vitamina C, un antioxidant puternic care reduce efectele radicalilor liberi, o cauză binecunoscută a apariției cancerului. Hreanul stimulează de asemenea sistemul imunitar și sprijină activitatea imunitară a organismului de combatere a gripei, răcelilor, infecțiilor virale și bacteriene.

Mod de preparare:
Zece linguri de hrean ras fin se amestecă cu 30 de linguri de miere într-un borcan care se închide ermetic. Compoziția se lasă la macerat pentru trei-patru zile. Când apar simptome de răceală, se iau una-două lingurițe, de patru ori pe zi. Tratamentul se poate face și preventiv pentru 20-30 de zile, în infecții respiratorii și tuse persistentă.

Tratamentul include jumătate de linguriță de suc de hrean dimineața și dupăamiaza. Nu se bea nimic și nu se mănâncă timp de 10 minute după doză.

Contraindicaţii şi precauţii.
Persoanele bolnave gastrită sau de colon iritabil trebuie să fie atenţi la ratamentele interne cu hrean. Consumat în exces, poate da tulburări digestive sau nervoase. Persoanele cu hipotiroidism, afecțiuni gastrointestinale, ulcere stomacale sau intestinale, boala sindromului iritabil și boli de rinichi grave trebuie să evite consumul de hrean. Acesta este de asemenea contraindicat pe perioada sarcinii și alăptării.

Dacă urmați un tratament medicamentos, cereți sfatul medicului înainte de a începe o cură cu hrean.Persoanele cu pielea sensibilă sau alergică pot experimenta o senzaţie de arsură la aplicarea de cataplasme externe.

loading...