Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Salcâmul-floare biblică, vindecătoare de boli.

Salcâmul apare menționat în Biblie ca un copac binecuvântat. Așa cum reiese din relatările din Vechiul Testament, lemnul acestui copac este la fel de valoros ca și metalele prețioase-aurul, argintul și arama.

Dumnezeu a cerut lui Moise să folosească lemnul de salcâm pentru a face chivotul legii, o masă pentru pâinile aduse ca ofrandă, pilaștri pentru cortul adunării și altarul tămâierii. (Vechiul Testament, Ieșirea 25, 5).

Salcâmul, era considerat un simbol al veşniciei, un martor ocrotitor al iubirii, un simbol al tenacităţii şi longevităţii. Există multe legende legate de acest arbore.

Ceaiul, infuzia, tinctura sau cataplasmele cu flori de salcâm au efecte benefice în afecțiuni digestive, respiratorii, ginecologice, dermatologice, stomatologice, au efecte calmante și relaxante, diminuând nivelul de stres, de anxietate și de depresie.

Un bun rezultat terapeutic pentru radiculită, reumatism, depunere de sare, vânătăi, răni este adus prin utilizarea unei tincturi alcoolice de flori de salcâm. În toate cazurile, este utilizat ca agent extern. Locurile dureroase trebuie umezite și frecate abundent.

Aceste rețete vor ajuta la vindecarea infertilității feminine. Măcinați florile uscate de salcâm alb și turnați 1 lingură la 2 căni de apă clocotită. Se fierbe 10 minute, se lasă 1 oră și se beau 0,5 căni de 4 ori pe zi timp de o lună. Luați o pauză timp de o săptămână și repetați cursul.

Ceaiul din flori uscate de salcâm poate fi folosit pentru afecțiunile feminine, în tratamentul varicelor și în perioada de recuperare cu paralizie. Este necesar să turnați 0,5 litri de apă clocotită la 30-40 g de flori uscate, insistați timp de 7 zile, apoi lubrifiați locurile varicelor și părțile paralizate ale corpului cu această infuzie de 2-3 ori pe zi.

Îndepărtează umflăturile, îmbunătățește circulația sângelui și elimină durerea prin frecarea articulațiilor dureroase cu tinctură de salcâm alb. În plus, se fac cu ea loțiuni și comprese noaptea pentru locuri dureroase. Pentru a prepara o tinctură, 1 parte în volum de flori zdrobite sau frunze de salcâm alb se toarnă cu două părți de vodcă și se lasă la macerat timp de o săptămână. Respectați cu strictețe dozajul, deoarece în doze mari, salcâmul este otrăvitor.

Specialistii sunt de parere ca florile de salcam au proprietati calmante, antispastice, alcanizante si cicatrizante. Ele contin vitamine, carotenoizi, glucide, minerale si uleiuri volatile, acid clorogenic, acid cafeic, taninuri. Din păcate, foarte puțini cunosc beneficiile pe care floarea de salcâm le aduce organismului nostru.

loading...

Add comment