Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
hipertensiune

7 alimente care scad tensiunea arterială.Pot fi consumate zilnic.

Schimbarea dietei poate reduce semnificativ hipertensiunea arterială.Cercetările au arătat că există anumite alimente care pot scădea tensiunea arterială, atât imediat, cât și pe termen lung.Cunoscută și sub denumirea de hipertensiune arterială, hipertensiunea arterială afectează la ora actuală 1 din 3 adulți.Unele medicamente, modificările dietetice și alte modificări ale stilului de viață pot reduce hipertensiunea arterială, reducând în același timp riscul afecțiunilor asociate.Tensiunea arterială crescută crește riscul unei persoane de boli de inimă, accident vascular cerebral și boli de rinichi.De aceea, în continuare am ales să prezentăm 7 alimente care pot ajuta la reducerea hipertensiunii arteriale.

1.Bananele.
Bananele conțin mult potasiu, un mineral care joacă un rol vital în gestionarea hipertensiunii.Potrivit Asociației Americane a Inimii, potasiul reduce efectele sodiului și atenuează tensiunea din pereții vaselor de sânge.

2.Usturoi.
Usturoiul este unul dintre acele alimente care nu doar că adaugă un gust savuros mâncărurilor, dar ajută și sănătatea.El poate contribui la creșterea nivelului de oxid nitric, care dilată vasele de sânge. Cu cât vasele de sânge sunt mai relaxate, cu atât inima trebuie să lucreze mai puțin pentru a pompa sângele prin ele. Acest lucru vă ajută să vă mențineți tensiunea arterială scăzută.

3.Ciocolata neagră.
Când spunem ciocolată neagră, ne referim la o cantitate foarte mică, 1-2 tablete pe zi, nu o ciocolata întreagă.Se pare că ciocolata neagră, cea cu cel puțin 50% până la 80% cacao poate oferi un impuls al unui compus vegetal numit flavanol.Ca și în cazul usturoiului, acest antioxidant poate crește nivelul de oxid nitric și poate lărgi vasele de sânge. Asta poate face ca tensiunea arterială să scadă cu o crestătură. Este de la sine înțeles că puțină ciocolată este tot ce ai nevoie.

4.Fisticul.
Fisticul este nuci sănătoase pot scădea hipertensiunea arterială.Un studiu a raportat că includerea nucilor de fistic într-o dietă cu conținut moderat de grăsimi poate reduce tensiunea arterială în perioadele de stres. Acest lucru se poate datora faptului că un compus din fistic reduce etanșeitatea vaselor de sânge.Este important de menționat că fisticul trebuie să fie crud,nesărat.

5.Sfecla.
Consumul de suc de sfeclă poate reduce tensiunea arterială pe termen scurt și lung.Poate ajuta să bei un pahar de suc de sfeclă în fiecare zi, să adaugi sfeclă în salate sau să prepari o garnitură sănătoasă cu sfeclă.

6.Somonul.
Unele dovezi sugerează că consumul de somon și alți pești grasi poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale la anumite persoane.Acizii grași omega-3 din pește – în special acidul docosahexaenoic (DHA) – cauzează această schimbare, deși nu este clar cum se întâmplă acest lucru.Cel mai bine este să rămâneți cu pești precum somonul, sardinele, macroul de Atlantic și păstrăvul de lac, deoarece există dovezi mixte că suplimentele cu ulei de pește oferă același beneficiu.

7.Rodia.
Consumul zilnic de 1 cană de suc de rodie timp de 28 de zile poate scădea tensiunea arterială ridicată pe termen scurt, conform constatărilor unui studiu din 2012. Cercetătorii au atribuit acest efect conținutului de antioxidanti al fructului.În timp ce rodiile pot fi savurate ca fruct, unii oameni preferă sucul. Când cumpărați suc de rodie preambalat, asigurați-vă că nu are zahăr adăugat în el.

În concluzie, o dietă și un stil de viață sănătos pot ajuta la reducerea riscului de hipertensiune arterială.Încercați să includeți aceste alimente în dieta zilnică și alături de o activitate fizică regulată, va îmbunătăți sănătatea generală.

loading...

Add comment