Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Curățarea sângelui cu ceai de urzică-leac pentru zeci de boli.

Curățarea sângelui este obligatorie pentru un organism sănătos.In corpul uman se regasesc aproximativ 5 litri de sange. Fara el n-am putea functiona, iar de calitatea sangelui nostru depinde in mare masura buna functionare a organelor din corp.

Urzica poate fi considerata prietena cea mai buna a sangelui dar si unul dintre alimentele ideale in curele de dezintoxicare ce se pot face primavara, fiind o sursa esentiala de vitamine A, B2, C, K, minerale, calciu, magneziu si fier.Cea mai utila metoda este fierberea urzicilor si consumarea lor sub forma de ceai.

Ceaiul de Urzica:are un rol important pentru purificarea sângelui, pe lângă efectul depurativ, urzicile stimulează procesul de formare a globulelor roșii, a globulelor albe și a trombocitelor. De asemenea, ceaiul de urzică este foarte bun în lupta cu tusea, astmul, reumatismul, probleme ale pielii, alergii și infecții ale tractului urinar.Lupta impotriva bolilor de rinichi, dizolvand nisipul din acest organ, stimulează secretia bilei, secretia pancreatica, gastrica si actioneaza impotriva viermilor intestinali, scade glucoza din sânge și activează regenerarea țesuturilor, cicatrizând rănile.

Cum se prepară ceaiul de urzică?
Dacă folosești frunzele proaspete, poți prepara ceai de urzică respectând raportul de două căni de apă pentru fiecare cană de frunze. Adaugă apă peste frunzele de urzică, lasă să fiarbă, oprește focul și lasă amestecul la infuzat timp de cinci minute. După aceea strecoară decoctul și adaugă un pic de miere, scorțișoară sau stevia, dacă dorești. Începe prin a bea doar o ceașcă de ceai de urzică pentru a te asigura că nu ai nicio reacție la acesta.

Contraindicații ceai de urzică.
În cazul femeilor însărcinate, ceaiul de urzică nu este recomandat, pentru că poate cauza contracții uterine, însă este benefic la o lună după naștere, stimulând lactația și oferind energie proapetei mămici. Deși la bărbați consumul de ceai de urzică crește în mod natural secreția de testosteron, de asemenea, reduce activitatea dehidrotestosteronului, care cauzează afecţiuni ale prostatei. În plus, datorită conținutului de vitamina K, ceaiul de urzică determină creșterea vitezei de coagulare naturală a sângelui, însă acest efect este periculos pentru pacienții cu afecțiuni cardiace, cu tromboze sau care urmează tratamente cu anticoagulante.

Ceaiul de urzică are o concentrație destul de mare de substanțe active și, prin urmare, este indicat să discuți cu un medic înainte de a începe o cură de acest fel.

loading...

Add comment