Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
flori-de-salcam

Florile de salcâm pot trata cele mai grave afecțiuni.Sunt utile pentru tratamentul bolilor venerice, greață, arsuri și răni, dureri de stomac și diaree.

Salcâmul este o plantă parfumată cu proprietăți vindecătoare.Salcâmul este un arbore de foioase, originar din America.Salcâmul crește până la 20 m înălțime și 90 cm în diametru. Are scoarță netedă, ramuri spinoase și o coroană rară. Florile sunt grupate, albe, iar fructul este o păstaie turtită, maro, lungă de 10 cm.Salcâmul crește ca un copac sălbatic la marginile pădurilor.

Frunza tânără, floarea de salcâm și fructele sunt folosite în scopuri medicinale.Floarea de salcâm este o sursă de vitamina C.. De asemenea, conțin vitaminele A, B 1, B 2, B 6, precum și minerale magneziu (Mg), fosfor (P), fier (Fe), zinc (Zn), potasiu (K), sodiu (Na), calciu.Salcâmul înflorește din aprilie până în mai sau iunie, în funcție de temperatură. Floarea este culesă chiar înainte de deschidere, iar frunzele sunt destul de tinere. Utilizarea medicală a salcâmului este limitată la floare deoarece alte părți, în special coaja, sunt considerate otrăvitoare. Floarea de salcâm este folosită:

 • Împotriva răcelii și tusei
 • folosit pentru tratarea bolilor antivirale, crampe, boli de piele, indigestie.
 • Leguminoasele cu seminte sunt o sursa buna de proteine, carbohidrati si grasimi
 • Fasolea uscată, conservată este folosită ca legume
 • Semințele fierte pot fi folosite ca fasole
 • Semințele prăjite pot fi folosite ca înlocuitor de cafea
 • ceaiul de salcâm suprimă durerile reumatice și de dinți,
 • ajută la migrene
 • reduce secreţia acidă gastrică crescută
 • utilizat în homeopatie în tratamentul migrenei și al nevralgiei nervului facial.
 • pentru a reduce temperatura ridicată

Florile de salcâm au proprietăți antiinflamatorii și antipiretice și are proprietăți expectorante, antispastice, antihipertensive și laxative.Rețetele pe bază de salcâm sunt folosite pentru alergii alimentare, inflamații, dureri de stomac și intestinale din spatele sângerărilor abdominale.Salcâmul are multe proprietăți medicinale, așa că este folosit pentru tromboflebită, radiculită, reumatism, gastrită, ulcer gastric și nevralgie.

Florile de salcâm se pot consuma sub formă de ceai.Este nevoie de 1 lingurita de flori uscate, care se toarna intr-un pahar cu apa fiarta și se acoperă vasul complet.Se strecoară și se bea câte o cană înainte de masă.Doza maximă este de 200 ml de ceai de trei ori pe zi.

Salcâmul este folosit nu numai în medicină, ci și în aromaterapie. Mirosul calmează sistemul nervos, ajută la relaxare, coordonează comunicarea și ajută la rezolvarea conflictelor.Adresați-vă medicului dumneavoastră înainte de a consuma orice formă de salcâm pentru a vă asigura că nu veți avea o reacție alergică sau de interacțiune medicamentoasă.

loading...

Add comment