Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Foloseste puterea bicarbonatului de sodiu la rosii. Recolta bogata si gust mai dulce

Afla din acest articol la ce este buna apa cu bicarbonat de sodiu, atunci cand este folosita la rosii.

Curiozitati despre rosii

Cea mai importanta dintre vitamine este vitamina C (20-30 mg), dar contine, de asemenea, 11-12 tipuri de vitamine, inclusiv A, B1, B2, pe langa care contine o cantitate semnificativa (1,6 mg) de caroten. Pe langa scopuri nutritive, efectul sau de vindecare este, de asemenea, semnificativ. Alcaloidul de rosii este utilizat pentru a face unguente pentru boli fungice si procese inflamatorii .

Apa cu bicarbonat de sodiu are un efect fungicid!
Amesteca 4 lingurite de bicarbonat cu 4-5 litri de apa pentru a obtine un fungicid de casa care functioneaza cel putin la fel de eficient ca unele cumparate din magazin, dar mai ieftin, plus contine mai putine substante chimice si toxine decat acestea. Se stropesc plantele cu acest amestec( dimineata sau seara)

Apa cu bicarbonat de sodiu indulceste rosiile
Deoarece reduce aciditatea solului , indulceste rosiile. Se adauga 2 linguri de bicarbonat la 5 litri de apa si se stropeste solul.

Bicarbonatul de sodiu alunga melcii de gradina

Melcii pot face ravagii in gradina. Presarati putin bicarbonat amestecat cu coji de oua maruntite, in jurul plantelor pentru a fi protejate. Aceasta este o metoda mai blanda decat cenusa de lemn.
Sursa: https://fabricatinromania.info/2020/05/12/foloseste-puterea-bicarbonatului-de-sodiu-la-rosii-recolta-bogata-si-gust-mai-dulce/

loading...