Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Folosește puterea bicarbonatului de sodiu la roșii. Recolta bogată și gust mai dulce.

Rosiile sunt unele dintre cele mai consumate legume.Pentru a obtine rasadurile de rosii dureaza intre 55 si 60 de zile.Tomatele nu vor avea o problema sa creasca, atata timp cat le vei asigura temperatura necesara.Iar perioada cea mai bună ar fi luna aprilie.

Apa cu bicarbonat de sodiu are efect fungicid.
Amesteca 4 lingurite de bicarbonat cu 4-5 litri de apa pentru a obtine un fungicid de casa care functioneaza cel putin la fel de eficient ca unele cumparate din magazin, dar mai ieftin, plus contine mai putine substante chimice si toxine decat acestea. Se stropesc plantele cu acest amestec( dimineata sau seara).

Apa cu bicarbonat de sodiu indulceste rosiile.
Deoarece reduce aciditatea solului , indulceste rosiile. Se adauga 2 linguri de bicarbonat la 5 litri de apa si se stropeste solul.

Bicarbonatul de sodiu alunga melcii de gradina.
Melcii pot face ravagii in gradina. Dar bicarbonatul poate fi de ajutor și în acest caz, Presarati putin bicarbonat amestecat cu coji de oua maruntite, in jurul plantelor pentru a fi protejate. Aceasta este o metoda mai blanda decat cenusa de lemn.

Pentru ca frunza de roșie să nu să se îngălbenească și să nu cadă prematur, în luna iulie-august, puteți prelucra cu o soluție slabă de bicarbonat de sodiu.Dizolvați 1 lingură de bicarbonat de sodiu în 10 l de apă.Nu uitați că soluția trebuie pregătită în sticlă sau recipiente de plastic, și pentru a păstra toate proprietățile benefice ale bicarbonatului de sodiu.Pulverizați pe plantă.

loading...

Add comment