Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Polenul crud, arma secretă împotriva gripei și a răcelii

Oricât de mult ne place iarna, nu este prea plăcut să ne răcim sau să avem vreo gripă urâtă.Sunt atâtea moduri în care ne expunem fără să vrem la virusuri și bacterii.De aceea, este indicat să folosim întotdeauna remedii naturiste pentru a stimula sistemul imunitar și a rămâne în formă.De aceea, vom vorbi despre un ingredient extrem de eficient: polenul crud.Polenul crud are o mulțime de efecte benefice, însă popularitatea și-a câștigat-o datorită efectelor pe care le are asupra sistemului imunitar, mai ales atunci când vine vorba despre lupta împotriva răcelii și a gripei.

Polenul este încărcat cu nutrienți, aminoacizi, vitamine, lipide și peste 250 de substanțe active.Conține peste 250 de substanțe biologic active, inclusiv proteine, carbohidrați, lipide, acizi grași, vitamine, minerale, enzime și antioxidanți.

Granulele de polen de albine constau în aproximativ:
Carbohidrați: 40%; Proteine: 35%; Apa: 4–10%; Grasimi: 5%; Alte substanțe: 5–15%; Ultima categorie include vitamine, minerale, antibiotice și antioxidanți.

Cu toate acestea, conținutul nutritiv al polenului depinde cel mai mult de sursa plantelor și de sezonul colectat.Polenul crud are proporietăți antivirale și antiomicrobiene. Așadar, acesta ajută eliminarea virusurilor și microbilor din organism.De asemenea, poate scădea factorii de risc ai bolilor cardiace, cum ar fi lipidele mari din sânge și colesterolul.

Poate stimula funcția hepatică și proteja ficatul de substanțele toxice
Ficatul tău este un organ vital care descompune și elimină toxinele din sângele tău.Studiile efectuate au descoperit că polenul poate îmbunătăți abilitățile sale de detoxifiere.

Poate ajuta la vindecarea rănilor și prevenirea infecțiilor.Polenul are proprietăți antiinflamatorii și antioxidante, care vă pot ajuta organismul în vindecarea rănilor.

Cum consumăm polenul crud?
Pentru a-l integra foarte usor în dieta noastră, putem prepara cu suc gustos și sănătos. Vom avea nevoie de 1 măr, 1 portocală, 3 lingurițe polen, 2 cm rădăcină proaspătă de ghimbir, ½ linguriță scorțișoară, ½ linguriță cardamon, ½ linguriță nucșoară, 200 ml de apă și miere, după gust.Se pun toate ingredientele în blender și se mixează timp de 1-2 minute până la omogenizarea completă. Se consumă imediat.

Polenul nu ar trebui consumat în perioada sarcinii întrucât poate stimula musculatura uterului, fapt nedorit în timpul gravideniei. De asemenea, e recomandat să se evite consumul de polen și pe perioada alăptării

loading...

Add comment