Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
papa-francisc

Papa Francisc spune că îl doare inima din cauza situației din Ucraina și anunță ziua de 2 martie drept zi de rugăciune și post pentru Ucraina

Papa Francisc a mers vineri la ambasada Rusiei la Sfântul Scaun și i-a transmis ambasadorului Moscovei îngrijorarea cu privire la invadarea Ucrainei de către Rusia, a spus Vaticanul.Se credea că este prima dată când un papă merge la o ambasadă în timpul unui conflict. De obicei, ambasadorii sunt convocați de către Secretariatul de Stat.Dar, având în vedere situația tensionată din Ucraina, Papa a decis să meargă personal.Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, a declarat că Papa a petrecut aproximativ 30 de minute la ambasadă.

Papa Francisc spune că îi doare inima din cauza situației din Ucraina și anunță o „Ziua de post pentru pace” în Miercurea Cenușii.În timpul Audienței Generale, Papa Francisc a făcut un apel din inimă pentru pace în Ucraina, spunând că amenințarea cu războiul a provocat o mare durere în inima sa.Papa Francisc a mai spus că inima lui este îndurerată de înrăutățirea situației din Ucraina, deplângând că, în ciuda numeroaselor eforturi diplomatice, „din nou, pacea tuturor este amenințată de interese partizane.

„În ciuda eforturilor diplomatice din ultimele săptămâni”, a spus Papa, „se deschid scenarii din ce în ce mai alarmante”, mulți oameni din întreaga lume simțind angoasă și durere de ceea ce se întâmplă.Nu este normal să mai trăim astfel de vremuri.

Papa Francisc a făcut apel la cei cu responsabilitate politică să-și examineze serios conștiința în fața lui Dumnezeu, care este Dumnezeul păcii și nu al războiului, care este Tatăl tuturor, nu doar al unora, care vrea să fim frați și nu dușmani.Totodată, Papa Francisc i-a invitat pe toți credincioșii să facă din ziua de 2 martie, o zi de post și rugăciune pentru pace.

„Încurajez credincioșii într-un mod special să se dedice intens rugăciunii și postului în acea zi. Fie ca Regina Păcii să protejeze lumea de nebunia războiului.Mă rog pentru toate părțile implicate să se abțină de la orice acțiune care provoacă mai multă suferință popoarelor, destabilizand conviețuirea națiunilor și discreditând dreptul internațional”, a mai spus suveranul Pontif.

Papa Francisc a făcut numeroase apeluri pentru pace în ultimele săptămâni.Cu toții avem membri de familie și prieteni care trăiesc în estul și vestul, nordul și sudul Ucrainei și, prin urmare, suntem profund îngrijorați de bunăstarea, stabilitatea și securitatea poporului ucrainean.Să ne rugăm împreuna ca totul să se sfârșească cât mai repede.

loading...

Add comment