Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Consumă-le zilnic – Lista celor mai sănătoase 10 alimente de pe planetă

„Ești ceea ce mănânci” – calitatea vieții noastre depinde în mod direct de produsele pe care le consumăm zilnic.

Iată în continuare o lista cu cele mai sănătoase 10 alimente pentru corpul tău, alcătuită de nutriţionisti:

1.Cartoful
Cartoful se poate deosebi după cantitatea de substanțe pe care o conține, el este o sursă bună de fibre și carbohidrați. Această legumă este bogată în vitamina C, B6, A, potasiu, fier, cupru.

2.Avocado.
Este un aliment unic, capabil să îmbogățească organismul cu vitamine, microelemente și grăsimi bune. Datorită acestuia se îmbunătășește metabolismul și poate fi prevenită aretmia.

3.Fasolea.
Aceasta este principala surse de proteină vegetală. Trebuie să știi că 4 cești de fasole pe săptămână reduc riscul de infarct cu 22%. De asemenea, fasolea este cea mai bună metodă de curățire a organismul și de prevenire a cancerului.

4.Lămâia.
O singură lămâie conține mai mult de 100% din norma zilnică de vitamina C. Ea este cel mai bun antioxidant și un remediu antiinflamator foarte eficient. Mai mult ca atât, lămâia controlează nivelul de colesterol în sânge și ajută oasele să fie rezistente.

5.Nucile.
Nucile sunt un produs extrem de nutritiv, care e capabil să acopere necesitatea organismului de omega-3. Nucile sunt o alternativă extraordinară pentru carne în ceea ce privește sursa de proteine.

6.Ciocolata neagră
Este bogată în atioxidanți, vitamine și minerale. Ea conține componente necesare pentru sănătatea organismului: potasiu, cupru, magneziu. La fel, în ciocolata neagră se găsește teobromina – o substanță care întărește smalțul dinților și scade riscul de apariție a cariilor.

7.Usturoiul
Acesta este antibioticul natural care acivează centrele de luptă cu bacteriile, reduce nivelul de colesterol și controlează tensiunea arterială.

8.Somonul.
Este sursa ideală de proteine și grăsimi omega-3, care reduc riscul mai multor maladii. El trebuie să fie baza meniului, întrucât 100 g de somon pe zi pot preveni apariția unor boli, cum ar fi sindromul Alzheimer și demența.

9.Spanacul.
Spanacul conține luteină și ceaxantină – doi antioxidanți puternici, care sunt benefici pentru sănătate, în general, și pentru funcționarea mușchiului ocular, în special. Mai mult ca atât, e foarte bun și spanacul conservat, care conține enzime benefice pentru digestie.

10.Broccoli
O ceașcă de brocoli pe zi conține mai mult de 100% de vitamine din grupul K și circa 200% din norma zilnică de vitamina C. De asemenea, o porție de 100 de calorii de brocoli conține mai multă proteină decât carnea de vită. Această legumă este bogată în microelemente și vitamine. Ea conține cea mai multă vitamina A, în comparație cu alte tipuri de varză.

loading...

Add comment